Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τρέιλερ

Διαβάστηκε από 9586 αναγνώστες - 4/8/2016

Τα τρέιλερ είναι ιδανικά για την περίπτωση που χρειάζεται να μεταφέρουμε πολύ μεγάλα φορτία, αλλά ανεξαρτήτως του μεγέθους τους έρχονται με γραφειοκρατεία και απαιτούν ξεχωριστό και ασφαλή χώρο αποθήκευσης όταν δε χρησιμοποιούνται. Στο κόστος τους υπολογίστε και την ανάγκη για έναν αφαιρούμενο κοτσαδόρο καθώς ο νόμος απαγορεύει την κίνηση με αυτόν όταν δεν έχουμε δεμένο τρέιλερ. Προτείνεται επίσης λίγη... προπόνηση, καθώς οι ελιγμοί με ρυμουλκούμενο και ειδικά η οπισθοπορεία θέλουν κάποια συνήθεια.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης οχήματος με ελαφρύ ρυμουλκούμενο είναι 100 στον αυτοκινητόδρομο, 90 σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και 80 στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, ενώ σε περίπτωση μεγάλου ρυμουλκούμενου τα όρια πέφτουν στα 90 για αυτοκινητόδρομο και 80 σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Θεωρητικά, η ρυμούλκηση μπορεί να γίνει νόμιμα με ερασιτεχνική άδεια οδήγησης , αλλά υπάρχουν δύο εξαιρέσεις στον κανόνα: Εάν το βάρος του ρυμουλκούμενου ξεπερνά τα 750 κιλά τότε χρειάζεται δίπλωμα κατηγορίας Β96 (χωρίς εξετάσεις), ενώ για συνολικό βάρος με το όχημα άνω των 4.25 τόνων χρειάζεται δίπλωμα κατηγορίας ΒΕ (απαιτεί εξετάσεις). 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις