Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Τι συναγερμό να αγοράσω για το αυτοκίνητο;

Τι συναγερμό να αγοράσω για το αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 2507 αναγνώστες - 15/3/2022

Οι αντικλεπτικές τεχνολογίες έρχονται να προστατέψουν τα αυτοκίνητά μας από τους επίδοξους κλέφτες. Τι επιλογές έχουμε για αγορά, και τι κάνει η κάθε μία; Ήρθε η ώρα να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις γύρω από τους συναγερμούς!

Το αυτοκίνητο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο αρκετών χιλιάδων ευρώ, και αναμφίβολα  η χειρότερη δυνατή ζημιά που μπορεί να πάθει ένας ιδιοκτήτης, είναι να του το κλέψουν.

Κοινοποίησέ το »


Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλώνει το ποσοστό κλοπής ή απαλλοτρίωσης αυτοκινήτων, παρόλο που έχουν επιτευχθεί τεράστια άλματα στην αντικλεπτική τους προστασία. Αυτό συμβαίνει διότι παράλληλα και οι «επαγγελματίες» κλέφτες πλέον είναι εφοδιασμένοι με τελευταία τεχνολογικά συστήματα, τα οποία μπορούν να απενεργοποιήσουν τις δικές σας «άμυνες». Αυτό επιτάσσει την ακόμα καλύτερη δυνατή οχύρωση από πλευράς μας. Δείτε πώς θα την πετύχετε.
 
Οι συναγερμοί χωρίζονται ανάλογα με το τρόπο λειτουργίας τους σε δύο κατηγορίες. Με απλό κωδικό και κυλιόμενο. Δες ποιος είναι ο πιο ασφαλής.
Οι συναγερμοί διαθέτουν ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τη σειρήνα. Εκτός αυτού, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Οι συναγερμοί φέρουν επίσης, και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα.

Τα συστήματα συναγερμού διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αυτά με απλό κωδικό και αυτά με κυλιόμενο κωδικό. Η πρώτη περίπτωση αφορά μια συγκεκριμένη συχνότητα που εκπέμπεται από μακριά μέσω ενός ειδικού διακόπτη ενώ στη δεύτερη (κυλιόμενου κωδικού), η συχνότητα μεταβάλλεται συνέχεια και τυχαία.
 
Δορυφορικό σύστημα ενοτπισμού, κραδασμικός με τηλεχειριστήριο και σύστημα κλήσης σε κινητό είναι μόλις μερικές από τις νέες τεχνολογίες. Μήπως έχεις ξεπερασμένο συναγερμό;

Δορυφορικό σύστημα εντοπισμού
Σύστημα εντοπισμού GSM/GPRS χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή μέσω υπολογιστή.
Σε περίπτωση κλοπής έχετε σε ζωντανό χρόνο και μέσω διαδικτύου  άμεση πρόσβαση σε ημερομηνία-ώρα-θέση και ταχύτητα του οχήματος σας. Υπάρχει δυνατότητα πλήρης ρύθμισης μέσω sms ενώ είναι συμβατό με όλους τους συναγερμούς.
Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματος έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος ή την παύση ροής καυσίμου μετά από μερικά καθορισμένα χιλιόμετρα ή με την αποστολή ενός απλού sms.

Αυτόνομος συναγερμός κραδασμικός με τηλεχειριστήριο
Αυτός ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί με την ανίχνευση κραδασμού - χτυπημάτων και η σειρήνα θα τεθεί σε λειτουργία !
Τοποθετείται χωρίς τεχνικό. Ο συναγερμός, έχει άμεση ενεργοποίηση αφού οπλίζει και αφοπλίζει μέσω του τηλεκοντρόλ που το συνοδεύει

Σύστημα κλήσης σε κινητό
Ειδικό εξάρτημα που συνδέεται στον αναπτήρα και σε περίπτωση παραβίασης  ή εντοπισμού ήχου εντός του οχήματος καλεί άμεσα σε προκαθορισμένο κινητό τηλέφωνο. Περιλαμβάνει και καταγραφικό ήχου.
  ...Δείτε περισσότερα

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις