Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με ένα καλό σύστημα συναγερμού μπορείς να αισθάνεσαι πιο ασφαλής!

Τι πρέπει να ξέρω για τους συναγερμούς

2/3/2017

Πόσο σημαντικοί είναι οι συναγερμοί για το αυτοκίνητο; Πως συνδυάζουν τις νέες τεχνολογίες; Και πόσο κοστίζουν στην αγορά;

Τα συστήματα συναγερμού διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αυτά με απλό κωδικό και αυτά με κυλιόμενο κωδικό. Η πρώτη περίπτωση αφορά μια συγκεκριμένη συχνότητα που εκπέμπεται από μακριά μέσω ενός ειδικού διακόπτη που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα. Φυσικά σε αυτούς τους συναγερμούς είναι εύκολο να «χακάρει» κάποιος το σύστημα και να «αντιγράψει» τη συχνότητα του συναγερμού. Πιο πολύπλοκη είναι η λειτουργία του κυλιόμενου κωδικού, όπου η συχνότητα μεταβάλλεται συνέχεια και τυχαία.
 
Πώς λειτουργεί ένας συναγερμός
Οι συναγερμοί διαθέτουν ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τη σειρήνα. Εκτός αυτού, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Οι συναγερμοί φέρουν επίσης, και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα.

Πόσο κοστίζουν
Στο εμπόριο υπάρχουν συναγερμοί, οι οποίοι μπορεί να κοστίζουν ελάχιστα, αλλά δε διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής τους. Ένας καλός συναγερμός με τις βασικές λειτουργίες κοστίζει από 150 ευρώ, ενώ ένας με τηλεειδοποίηση κοστίζει από 300 ευρώ και με turbo timer από 450 ευρώ. Γι αυτούς που διαθέτουν λειτουργία εύρεσης αυτοκινήτου μέσω δορυφόρου, το κόστος ανεβαίνει περισσότερο και ανάλογα πάντοτε με την εταιρεία που υποστηρίζει την υπηρεσία αυτή.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις