Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δες τα ανταλλακτικά με άλλο μάτι

Διαβάστηκε από 14988 αναγνώστες - 31/7/2017

Η επιλογή καλού κι αξιόπιστου ανταλλακτικού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η σωστή επιλογή και τοποθέτηση όμως μπορεί να μειώσει τα κόστη συντήρησης ή επισκευής ενός αυτοκινήτου έως και 50%, χωρίς να χάσετε στο ελάχιστο σε ποιότητα.

Ότι αυτοκίνητο και να οδηγείτε δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστείτε ανταλλακτικό αργά ή γρήγορα. Το τι ανταλλακτικό όμως θα επιλέξετε είναι δική σας επιλογή καθώς ο μάστορας μπορεί μόνο να σας προτείνει. Εσείς οφείλετε να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει, και για να μη ψάχνεστε, σας παραθέτουμε τις εξής υπάρχουσες κατηγορίες αυτών που ανταποκρίνονται σε κάθε πορτοφόλι και κάθε όχημα.
Για να κάνουμε μια καλή αγορά και να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με τη λειτουργία του αυτοκινήτου μας και με τη χρήση του ανταλλακτικού θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:
• Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
• Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.
• Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.
• Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να συνοδεύεται πάντα από εγγύηση από τον αγοραστή.
• Πρέπει να ξέρουμε την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις