Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα e-shop είναι μία μεγάλη βοήθεια, δοκιμάστε τα.

Εγγυήσεις ανταλλακτικών

Διαβάστηκε από 14986 αναγνώστες - 31/7/2017

Χάρη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας των καταναλωτών, όλα τα επώνυμα ανταλλακτικά πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται με εγγύηση καλής λειτουργίας που, εκτός των αναλώσιμων, φτάνει έως και τα δύο έτη. Ακόμα δε και στις περιπτώσεις μεταχειρισμένων ή ανακατασκευασμένων ελαστικών, τα σοβαρά καταστήματα προσφέρουν εγγύηση έξι ή ακόμα και εννέα μηνών για τα προϊόντα που διαθέτουν.
Αυτό δε σημαίνει ότι μας καλύπτουν σε κάθε περίπτωση βέβαια, καθώς εάν το αυτοκίνητό μας είναι ακόμα στην εργοστασιακή του εγγύηση, για να τη διατηρήσουμε ο κατασκευαστής απαιτεί τη χρήση γνήσιων ανταλλακτικών – λογικό, καθώς αλλιώς θα ήταν ανοιχτοί σε απαιτήσεις επιδιόρθωσης από βλάβες που θα είχαν δημιουργηθεί από χαμηλής ποιότητας ανταλλακτικά.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει προ της αγοράς να ζητούμε διευκρινήσεις για τη διάρκεια της εγγύησης και το τι ακριβώς καλύπτει, ενώ πάντα κρατάμε τις αποδείξεις αγοράς καθώς αυτές πρόκειται να μας βοηθήσουν να αποδείξουμε την προέλευση και την ημερομηνία αγοράς ενός ανταλλακτικού εάν χρειαστεί.