Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Να ζητάτε πάντα τη χρονική περίοδο που καλύπτει η εγγύηση του ανταλλακτικού.

Είσαι για καινούργιο ανταλλακτικό;

Διαβάστηκε από 15086 αναγνώστες - 31/7/2017

Με τα καινούργια ανταλλακτικά έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ είναι και πιο εύκολο να τα βρεις.
 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογίσει κανείς είναι ότι η σωστή επιλογή ανταλλακτικών είναι σημαντική για την ασφάλειά μας. Φανταστείτε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο με ελαστικά, φρένα και αμορτισέρ κακής ποιότητας. Πάνω από όλα, λοιπόν, καλό ανταλλακτικό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια. Εκτός από την ασφάλεια, όμως, έχουμε και οικονομικό όφελος, καθώς η χρήση καινούργιων και ποιοτικών ανταλλακτικών αυξάνει την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου κάτι το οποίο θα βρούμε μπροστά μας την ώρα που θα αποφασίσουμε να το πουλήσουμε.
 
Τι πουλάει πιο πολύ
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς τα ανταλλακτικά που πουλάνε περισσότερο είναι τα αναλώσιμα, όπως τα φίλτρα, τα τακάκια, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, οι δισκόπλακες, τα σετ αμπραγιάζ και τα συναφή. Τα ανταλλακτικά δηλαδή για μέρη του αυτοκινήτου με περιορισμένο χρόνο ζωής, τα οποία φθείρονται περισσότερο κατά την οδήγηση, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες και το χρόνο.
 
Προδιαγραφές & Εγγύηση
Κάτι πολύ βασικό είναι τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ο πειρασμός του χαμηλού κόστος ίσως είναι μεγάλος αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Η χρήση καλών ανταλλακτικών αυξάνει την ασφάλεια μας, άρα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί.
Κάτι άλλο που απαιτεί την προσοχή μας είναι να σιγουρευτούμε ότι τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν επίσημη εγγύηση. Πολλά μπορεί να συμβούν αφού φύγουμε από το συνεργείο. Υπάρχουν συνέργεια που χρησιμοποιούν την έννοια της εγγύησης πολύ γενικά ή άλλα που αποφεύγουν να αναφέρουν τι ακριβώς καλύπτει η εγγύηση του ανταλλακτικού. Για να είμαστε σίγουροι, λοιπόν, ότι δεν θα πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα την αξία ενός ανταλλακτικού, ρωτάμε πάντα το συνεργείο τόσο για την χρονική περίοδο της εγγύησης, όσο και τι ακριβώς καλύπτει.
 
Που μπορώ να τα βρω τα καινούργια ανταλλακτικά και πως κερδίζω χρόνο;
Στην αγορά, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν τα συγκεκριμένα προϊόντα και μπορεί να βρει κάνεις μεγάλη γκάμα από καινούργια ανταλλακτικά. Ωστόσο με τη βοήθεια της τεχνολογίας που ολοένα και αυξάνεται, τα ίδια καταστήματα έχουν δημιουργήσει και τα γνωστά σε όλους μας e-shop, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τα ψωνίσουμε μέσω του υπολογιστή μας ή να κάνουμε την παραγγελία εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.