Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

9 στα 10 αυτοκίνητα υποστηρίζουν μετατροπή σε LPG.

    Σωστή επιλογή συνεργείου είναι η μισή δουλειά για ένα σωστό αποτέλεσμα

    Διαβάστηκε από 9617 αναγνώστες - 25/7/2017

    Η καλή εγκατάσταση θέλει σχεδιασμό, χρόνο και ρυθμίσεις. Εκτός από καλοί μηχανικοί, οι επαγγελματίες εγκατάστασης υγραεριοκίνησης θα πρέπει να έχουν και καλές γνώσεις προγραμματισμού εγκεφάλων υγραερίου. Ο συνδυασμός για την επιτυχημένη εγκατάσταση είναι η καλή γνώση του αντικειμένου και προγραμματισμού που δεν υπάρχει στους εγκαταστάτες. Εξίσου σημαντικό είναι κατά την τοποθέτηση να υπάρχει χρόνος και καλή σχεδίαση από τον εγκαταστάτη με πολλές λύσεις για κάθε πιθανό πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, όλα τα παραπάνω συνεπάγονται την επιλογή ενός πολύ καλού συνεργείου, με μεγάλη πείρα και εξειδίκευση.
    Μετατροπές του τύπου «ξέρουμε καλύτερα από το διάγραμμα τοποθέτησης του κατασκευαστή» πρέπει να αποφεύγονται. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο ζητά συνήθως το διάγραμμα τοποθέτησης όταν το όχημα περνά ΚΤΕΟ για να εκδοθεί καινούργια άδεια. Το ΚΤΕΟ θα ελέγξει επίσης αν έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση.
    Το συνεργείο θα πρέπει επίσης να μας ενημερώσει για τις τεχνικές δυνατότητες του συστήματος, ώστε να τις ταιριάξει όσο γίνεται με τις επιθυμίες σας (θέση και μέγεθος μπουκάλας, θέση εμφανών μερών όπως ο διακόπτης με την ένδειξη πλήρωσης κ.τ.λ.). Για να μην υπάρχουν, λοιπόν, δυσάρεστες «εκπλήξεις» καλύτερο είναι αυτά να αποφασιστούν πριν από την εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης.
     
    Χωρίς εγγύηση δε ολοκληρώνεται καμία εργασία
    Θα πρέπει πάντα να ζητάμε έγγραφη εγγύηση για το σύστημα (κιτ) υγραεριοκίνησης που έχει εγκατασταθεί, που να περιλαμβάνει τον τύπο του συστήματος καθώς και τη διάρκεια της εγγύησης. Συμβάλει στην ασφάλειά μας, και μειώνει το κόστος συντήρησης.
    Επίσης, όλα τα μέρη του συστήματος μετατροπής πρέπει να είναι πιστοποιημένα. 
    Ακόμη και μικρά ανταλλακτικά όπως κλίπς και άλλα αναλώσιμα πρέπει να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ένα υπεύθυνο συνεργείο προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. Το προσωπικό του συνεργείου πρέπει να ξέρει το κάθε ανταλλακτικό και τις δυνατότητες του, να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και εκπαίδευση.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις