Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Δυσοσμία στο αυτοκίνητο; Πως θα απαλλαγείτε!

Δυσοσμία στο αυτοκίνητο; Πως θα απαλλαγείτε!

Αφαιρούμε όλες τις ακαθαρσίες από το εσωτερικό
Η φροντίδα για τα φίλτρα και το σύστημα κλιματισμού
Μπορείτε να «καθαρίσετε» από τσιγαρίλα και υγρασία
Το «γιατροσόφι» των νοικοκυρών - μαγειρική σόδα για 24 ώρες

Αφαιρούμε όλες τις ακαθαρσίες από το εσωτερικό

Πόσες φορές έχει τύχει να εισέλθετε στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και να σας έρθει αυτή η αίσθηση ενόχλησης με την κατάσταση που επικρατεί; Ξεχασμένα υπολείμματα φαγητού, δυσοσμία, υγρά, γεμάτα τασάκια και οτιδήποτε υποδηλώνει μια ακαθάριστη καμπίνα. Εκεί έχουμε να κάνουμε με - σαφέστατα - αδιάφορους ιδιοκτήτες. Τι γίνεται όμως όταν επικρατούν δυσάρεστες οσμές κι ενώ συντηρούμε το αυτοκίνητο και πως θα απαλλαχτούμε; Αρχικά, είναι πέρα ως πέρα απαραίτητος ο σχολαστικός καθαρισμός του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου. Δεν αρκεί μόνο να πάμε σε λύσεις όπως μυρωδικά και αποσμητικά, ειδικά όταν μιλάμε για οσμές οι οποίες έχουν εδραιωθεί. Χρησιμοποιούμε άφθονο νερό, αερίζουμε διαρκώς και φροντίζουμε να αφαιρέσουμε οτιδήποτε βρούμε, από αποφάγια έως και λεκέδες. Πάντα μα πάντα, προσέχουμε να συμπεριφερόμαστε σε ευαίσθητες επιφάνειες (για παράδειγμα δερμάτινα καθίσματα) με ειδικά προϊόντα.

Η φροντίδα για τα φίλτρα και το σύστημα κλιματισμού

Κλασσικές «παγίδες» κακοσμίας αποτελούν τα συστήματα κλιματισμού και τα φίλτρα. Ιδιαίτερα το πρώτο, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις. Σε πόσους δεν έχει τύχει άλλωστε να ενεργοποιήσουν τον κλιματισμό και να «πλημμυρίσουν» από σωρεία ενοχλητικών μυρωδιών; Η κακοσμία αυτή λοιπόν, μπορεί να υποδηλώνει ότι βακτήρια και μύκητες έχουν εισχωρήσει στον ανεμιστήρα του συστήματος κλιματισμού. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, προχωρούμε σε λεπτομερή απολύμανση του κλιματιστικού. Για να το καταφέρετε και με ουσιαστική απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε σπρέι το οποίο εξατμίζεται στο εσωτερικό, είτε αφρό που ψεκάζεται απευθείας στον εξατμιστή. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρέπει να παραλείπει η συντήρηση από ειδικό. Όσον αφορά το φίλτρο, φροντίζετε να το αλλάζετε τουλάχιστον μια φορά κάθε έτος, ενώ λάβετε υπ όψιν και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Μπορείτε να «καθαρίσετε» από τσιγαρίλα και υγρασία

Ένας άλλος μεγάλος «βραχνάς» είναι η οσμή του τσιγάρου. Μια πολύ ενοχλητική μυρωδιά η οποία δεν λέει να φύγει με τίποτα και πολλές φορές, ακόμη και αν κάνετε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ολοκλήρωση της καθαριότητας του αυτοκινήτου, μπορεί να μην τα καταφέρετε. Μια από τις πιο διαδεδομένες λύσεις είναι να αφήσετε λίγο καφέ για μια νύχτα ή ένα μπολ με ξύδι, ακόμη και μείγμα μαγειρικής σόδας με λεμόνι. Λύσεις οι οποίες μπορεί να αποφέρουν προσωρινά αποτελέσματα, το θέμα όμως έχει να κάνει και με τους ίδιους τους καπνιστές και την συχνότητα της συνήθειας αυτής. Από την άλλη, αν επικρατεί αυτή η μυρωδιά της μούχλας, τότε είναι πολύ πιθανή η ύπαρξη υπερβολικής υγρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η υγρασία είναι ένας εξαιρετικά ύπουλος αντίπαλος, καθώς μπορεί να εισχωρήσει σχεδόν οπουδήποτε. Βρίσκει δίοδο από ένα φίλτρο, από κάποιο βρεγμένο ύφασμα, οπουδήποτε μπορεί να υπάρξει συσσώρευση νερού. Η λύση για την αντιμετώπιση αυτού δεν είναι άλλη από τους ειδικούς αφυγραντήρες αυτοκινήτων. Σε άλλες περιπτώσεις μπορείτε να δοκιμάσετε και την άμμο για τις γάτες, ενώ καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε το κλιματιστικό, έτσι ώστε να διατηρήσετε το εσωτερικό στεγνό και να απομακρύνετε την υγρασία από τον αέρα.

Το «γιατροσόφι» των νοικοκυρών - μαγειρική σόδα για 24 ώρες

Η μαγειρική σόδα, από τα αγαπημένα υλικά των νοικοκυρών, όχι μόνο για τις δυνατότητές της στην ζαχαροπλαστική, αλλά και για όσα προσφέρει στην καθαριότητα. Ένα άπλωμα στις ευαίσθητες επιφάνειες αρκεί. Αφήστε την να «πιάσει» και να δράσει για μια ώρα. Σε περίπτωση που η μυρωδιά είναι κάτι παραπάνω από έντονη, τότε μπορείτε να την αφήσετε και πάνω από 24 ώρες στο ίδιο σημείο. Την αφαιρείτε πολύ εύκολα με την χρήση μιας ηλεκτρικής σκούπας. Τέλος, μη ξεχνάτε να φροντίζετε διαρκώς και επιμελώς το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Πετάξτε τακτικά τα σκουπίδια, αδειάστε τα τασάκια, καθαρίστε προσεκτικά το εσωτερικό, από τις τσιμούχες ως τα φίλτρα και κάντε σίγουρο πως το εσωτερικό παραμένει στεγνό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις