Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Δες από που μπορεί ο κινητήρας σου να χάνει λάδια!

Διαβάστηκε από 6953 αναγνώστες - 12/11/2021

Χάνεις λάδια? Πρόσεξε το γιατί μπορείς να πάρεις το κινητήρα στα χέρια! Διάβασε ποια είναι τα σημεία που μπορεί να έχει διαρροή και φτιάξτα πριν είναι αργά!

Κοινοποίησέ το »

Η σωστή λίπανση του οχήματός σας είναι πολύ σημαντική, γιατί σας εξασφαλίζει μακροζωία στον κινητήρα σας και φυσικά οικονομία καυσίμων. Αντίστοιχα ολέθριες μπορεί να είναι οι συνέπειες της κακής λίπανσης αφού, αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην καταστροφή του κινητήρα ή διαφόρων μηχανικών μερών. Συνεπώς θα πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι η στάθμη των λιπαντικών βρίσκεται στο σημείο που πρέπει.


 
Το να ελέγξεις για απώλεια λαδιών είναι πανεύκολο και σε γλυτώνει από πολύ μεγάλους μπελάδες
Για να ελέγξετε την ποσότητα του λιπαντικού στον κινητήρα, αρκεί να κοιτάξετε το σχετικό δείκτη. Το χερούλι του έχει συνήθως κίτρινο χρώμα και στη βάση του φέρει ειδική ένδειξη για τη μέγιστη και την ελάχιστη ποσότητα του λαδιού στον κινητήρα. Για να γίνει ο έλεγχος με ακρίβεια, βγάλτε το δείκτη, καθαρίστε τον με ένα καθαρό πανί, βάλτε τον πάλι στη θέση του για λίγα δευτερόλεπτα και ξαναβγάλτε για να δείτε την ένδειξη.Αν διαπιστώσετε πως η στάθμη του λιπαντικού βρίσκεται κάτω από τη κατώτερη ένδειξη του δείκτη, τότε σημαίνει πως από κάπου υπάρχει διαρροή...
 
Πώς όμως μπορούν να χάνονται τα λάδια;
Τις περισσότερες φορές η διαρροή γίνεται από το κάρτερ. Τσέκαρε την τάπα του. Στα περισσότερα συνεργεία, για να σας αλλάξουν λάδια, ανοίγουν τη βίδα στη βάση του κάρτερ, ώστε να αδειάσουν και τα «κατακάθια» και στη συνέχεια να μπουν τα νέα λάδια από την τάπα του κινητήρα. Πρόκειται για μία κλασική βίδα, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να στραβώσει στις βόλτες της υποδοχής, με συνέπεια να προκαλείται διαρροή. Για αυτό πρέπει να επισημαίνουμε στον άνθρωπο που αλλάζει τα λάδια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με την τάπα.

 
Αν δε χάνει από το κάρτερ, έλεγξε το φίλτρο
Εκτός από το κάρτερ, τα λάδια μπορούν να διαρρέουν και από ένα ελαττωματικό φίλτρο στον κινητήρα. Αν το έχουν βιδώσει πολύ σφιχτά, από την αλλαγή θερμοκρασίας το φαινόμενο συστολής-διαστολής μπορεί να στραβώσει το φίλτρο ή τις βόλτες στις οποίες βιδώνει. Μπορούμε, βάζοντας απλά το χέρι μας στη βάση του φίλτρου, να διαπιστώσουμε αν από εκεί φεύγουν λάδια. Αν όντως αυτό ευθύνεται για τη διαρροή, τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσετε.


 

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου »

Κοινοποίησέ το »

Σχετικες επιχειρησεις

ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΚΤΕΟ
GALANIS AUTO STYLING - ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΗΛΙΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ Ε