Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Από το Miami στο βουνό Akina

Από το Miami στο βουνό Akina

28/12/2023

6) Ferrari Testarossa (η Ferrari του Sonny Crockett) - Miami Vice (1984-1990)
Tο Miami Vice είναι μία θρυλική σειρά των 80s, στην οποία ήταν έκδηλη η New Wave κουλτούρα που σημάδεψε τη συγκεκριμένη δεκαετία. Οι νεότεροι, «έζησαν» την αισθητική της σειράς μέσω του βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto: Vice City, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από το Miami Vice.

Τα αυτοκίνητα της τηλεοπτικής σειράς που ξεχώρισαν περισσότερο ήταν 2 Ferrari: Μία μαύρη Daytona Spyder και μία λευκή Testarossa. Η πρώτη στην πραγματικότητα ήταν replica, βασισμένη στο σασί μίας Corvette. Αυτό το γεγονός δεν άρεσε στην εταιρεία από το Maranello, η οποία έκανε μήνυση στην παραγωγή, καθώς και στον κατασκευαστή των replica, για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως λύση, η Ferrari δώρισε δύο μαύρες Testarossa Monospeccio με μπεζ δερμάτινο σαλόνι, με την προϋπόθεση να καταστραφούν οι replica Daytona.
Προκειμένου να φαίνονται καλύτερα τα αυτοκίνητα στις νυχτερινές λήψεις, ο παραγωγός Michael Mann αποφάσισε να βαφτούν οι Testarossa σε λευκό χρώμα.



7) British Leyland Mini 1000 (το Mini του Mr. Bean) - Mr. Bean (1990-1995)
Ο ξεκαρδιστικός Mr.Bean είχε 2 πιστούς φίλους δίπλα του: Τον Teddy, το αρκουδάκι του, και το λαχανί Mini με το μαύρο καπό, το οποίο σε ένα επεισόδιο ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από ένα tank. Κατά τη διάρκεια της σειράς, το πολύπαθο Mini μας χάρισε πολλές στιγμές γέλιου, όπως οι σκηνές που ο Mr.Bean ντυνόταν βιαστικά μέσα σε αυτό, την ώρα που πήγαινε –αργοπορημένος- στη δουλειά του, ή τη φορά που ο διάσημος Βρετανός έδεσε μία πολυθρόνα στην οροφή του λιλιπούτειου αυτοκινήτου και οδηγούσε από εκεί ψηλά, ενώνοντας μία σφουγγαρίστρα με μία σκούπα προκειμένου να μπορεί να φτάσει τα πεντάλ.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκαν 3 Mini, καθώς και άλλα 2 χωρίς μηχανικά σύνολα, που πήραν μέρος στη λυπητερή σκηνή με το tank.


 
8) Toyota Sprinter Trueno AE86 (το «Corolla» του Takumi) - Initial D (1998-2014)
Παρόλο που δεν πρόκειται για «live» σειρά με ηθοποιούς, αξίζει ιδιαίτερη μνεία στο Initial D, το ιαπωνικό anime που βασίστηκε στο ομώνυμο manga (κόμικ) και είναι υπεύθυνο για τη ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας των Toyota AE86 ανά τον κόσμο.
Η σειρά, που δεν προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση, έχει πρωταγωνιστή τον 18χρονο Takumi που χρησιμοποιεί το παλιό Toyota του πατέρα του για να κάνει διανομή tofu τα πρωϊνά σε ένα ξενοδοχείο στο φανταστικό βουνό Akina, που είναι βασισμένο στο Haruna. Ο μικρός αναγκάζεται να τρέχει, προκειμένου να προλάβει να γυρίσει σπίτι νωρίς και να κοιμηθεί λίγη ώρα ακόμα πριν το σχολείο.

Τελικά, αυτός μετατρέπεται σε ένα θρύλο του βουνού, και κατατροπώνει οποιονδήποτε αντίπαλο πετυχαίνει μπροστά του, ασχέτως ιπποδύναμης, οδηγώντας ακραία το Trueno με πινακίδα 13-954, σπάζοντας τα όρια της πρόσφυσης των πίσω τροχών για να κερδίσει πολύτιμα δευτερόλεπτα.
 
 

Σελ.
1
Αυτοκίνητα που αγαπήσαμε σε τηλεοπτικές σειρές
Σελ.
2
Ο General Lee, το Batmobile και η παρέα τους
Σελ.
3
Από το Miami στο βουνό Akina