Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εγγυημένος βιολογικός καθαρισμός στην Car Wash and Go

Διαβάστηκε από 18164 αναγνώστες - 24/8/2019

Εξουδετερώστε όλα τα μικρόβια και δώστε στο αυτοκίνητο σας την λάμψη που του αφαίρεσαν τα χρόνια και η χρήση. Το πιο γνωστό πλυντήριο αυτοκινήτων στα νότια προάστια, Car Wash and Go πραγματοποίησε μπροστά μας ένα τέλειο βιολογικό καθαρισμό για να δούμε και οι ίδιοι τα οφέλη του.

Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί από επαγγελματίες του χώρου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία  η οποία  εξαρτάται  από  τον  τύπο  του  αυτοκινήτου, αλλά  και  τον  τύπο  του  εσωτερικού  του υλικού (ύφασμα ή  δέρμα). 

Απευθυνθήκαμε στον ειδικό κ.Φούκη Γεώργιο,ο οποίος όντας και ιδιοκτήτης του πιο γνωστού πλυντηρίου των νοτίων προαστίων Car Wash and Go, μας παρουσίασε έμπρακτα όλη τη διαδικασία τέλεσης ενός σωστού βιολογικού καθαρισμού.

Πώς διενεργείται λοιπόν ένας επαγγελματικός βιολογικός καθαρισμός;

Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί περισσότερος  χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Για το υφασμάτινο  σαλόνι, απαιτούνται 2-4 ώρες, για το καθάρισμα. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι βιοδιασπώμενα, αντιαλλεργικά ειδικά για μύκητες-ακέραια με άρωμα φρεσκάδας. Καθαρίζουν δυνατούς λεκέδες όπως π.χ. εμετός-γάλα-αίμα-ατυχήματα σκύλων-άλατα από  ιδρώτα ή θάλασσα και πολλούς άλλους.

Βήμα 1ο: Καθαρίζουμε το αυτοκίνητο εσωτερικά με αέρα και σκούπα πάρα πολύ καλά. Στην συνέχεια το πλένουμε εξωτερικά καθώς επίσης και γύρω από τις πόρτες και τους μαρσπιέδες-κολώνες με πιεστικό μηχάνημα για να καθαρίσουν αυτά τα σημεία από λάσπες-λάδια που μαζεύονται.



Βήμα 2ο: Στο επαγγελματικό ινστράξιον μηχάνημα (ειδικό πλυστικό μηχάνημα για καθαρισμό της ταπετσαρίας και αναρρόφησης υγρών) ρίχνουμε ειδικό υγρό με το οποίο επιτυγχανεται ο καθαρισμος.

Βημα 3ο: Σε αυτο το βήμα του καθαρισμού βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό. Ξεκινάμε από τον ουρανό. Σε καμιά των περιπτώσεων δεν χρησιμοποιούμε το μηχάνημα ινστράξιον, μιας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της δύναμης να ξεκολλήσει ο ουρανός και να κρεμάσει. Όποτε ο καθαρισμος θα επιτελεστεί μόνο με μαλακό πανί, και καλό τρίψιμο.



Βημα 4ο: Οι πλαϊνές ταπετσαρίες ψεκάζονται και αυτές και εν συνεχεία τρίβονται.

Βημα 5ο: Παραπονεμένοι δεν μένουν ούτε οι αεραγωγοί στο ταμπλό, τιμόνι, χειριστήρια, λεβιές ταχυτήτων, κ.λπ. στα οποία ρίχνεται το χημικό καθαρισμου και  στη συνέχεια καθαρίζονται με ένα πινέλο.



Βήμα 6ο: Τα καθίσματα ψεκάζονται και αυτά με την σειρά τους με το υγρό καθαρισμού, τρίβονται με το ειδικό βουρτσάκι και στη συνέχεια με το μηχάνημα απορροφούνται τα πάντα τα οποία καταλήγουν στο ειδικό δοχείο.

Βήμα 7ο: Τίποτε δεν μένει στην τύχη, μιας και πλένονται, με την προαναφερθείσα διαδικασία όλες οι επιφάνειες του αυτοκινήτου, το πάτωμα, αλλά και ο χώρος αποσκευών.




Βήμα 8ο:  Τα πατάκια δεν ξεφεύγουν από την καθαριστική μανία μιας και πλένονται εις βάθος και αυτά όπως και τα προσκέφαλα.

Βήμα 9ο: Όταν ολοκληρωθεί  ο βιολογικός καθαρισμός, το καλοριφέρ και αερόθερμα μπαίνουν σε λειτουργία με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να στεγνώσουν πλήρως οι ταπετσαρίες του αυτοκινήτου

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΣΑΛΟΝΙ
Στην περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι, τότε η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται. Καταρχήν, ένα  δερμάτινο  σαλόνι  απαιτεί  πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την ειδική του σύσταση ,δεν θα βλάψει το δέρμα. Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και  με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο  σαλόνι, πραγματοποιείται - κέρωμα, το οποίο αυξάνει τη γυαλάδα, την ενυδάτωση και  σαφώς τη διάρκεια ζωής του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ.Φούκη και το κατάστημα του Car Wash and Go στην Γλυφάδα (Γούναρη 139 τηλ: 2109610860) ο οποίος πραγματοποίησε μπροστά μας έναν τέλειο βιολογικό καθαρισμό δίνοντας μας παράλληλα όλες τις πληροφορίες.


Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία γύρω από τον βιολογικό καθαρισμό, ή επιθυμείτε να δείτε το αυτοκίνητο σας όπως δεν το έχετε ξαναδεί, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ, ή να επισκεφθείτε οι ίδιοι το κατάστημα στην Γλυφάδα.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις