Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο ρεκόρ: Απίστευτη τιμή γι αυτό το Honda S2000
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο ρεκόρ: Απίστευτη τιμή γι αυτό το Honda S2000

17/11/2023

Παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην ιστορία της ιαπωνικής φίρμας και το συγκεκριμένο είναι πλέον το ακριβότερο στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα Honda S2000 CR με ελάχιστα χιλιόμετρα. Δείτε πόσο πωλήθηκε!

Το ότι η τιμή του Honda S2000 έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό, μιας και ισχύει και για την χώρα μας. Αλλά κανείς δεν θα πίστευε πριν από κάποια χρόνια ότι θα υπάρξει Honda S2000 που θα φτάσει να «αλλάξει χέρια» έναντι εξαψήφιου ποσού. Να τελικά που συνέβη κι αυτό.
Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε από τον οίκο «Bring A Trailer» με την τελική τιμή να αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 112.110 δολαρίων, ή καλύτερα των 92.900 ευρώ.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα Honda S2000 CR και ο αριθμός των αντιτύπων που κατασκευάστηκε (μόλις 700) το καθιστά άκρως σπάνιο. Το όνομά του προέρχεται από τη φράση «Club Racer» και προσφέρθηκε αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής, ενώ οι διαφοροποιήσεις είναι αρκετές τόσο σε αισθητικό, όσο και σε μηχανικό επίπεδο. Αρχικά, στο εμπρός μέρος διαφοροποιείται λόγω της ύπαρξης μίας προσθήκης στον προφυλακτήρα και οι ζάντες αλουμινίου είναι σκουρόχρωμες μεγέθους 17 ιντσών. Αντί για την κλασσική υφασμάτινη οροφή, έχει τοποθετηθεί σκληρή για την μείωση του βάρους, ενώ υπάρχει και μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος.



Περνάμε στον κινητήρα, όπου σε αυτή την περίπτωση κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ο υπερκυβισμένος τετρακύλινδρος VTEC χωρητικότητας 2,2 λίτρων. Η απόδοση αγγίζει τους 242 ίππους και η ροπή τα 220 Nm, ενώ η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα μέσω βελτιωμένου μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η δυναμική συμπεριφορά του οχήματος βελτιώνεται με την ύπαρξη διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, ενισχύσεων στο πλαίσιο για μέγιστη ακαμψία και όχι μόνο.

Πίσω στο αυτοκίνητο που πέτυχε το ρεκόρ, το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο το 2008 και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις κάτι παραπάνω από 1.500 χλμ. Ασφαλώς βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση, με τις περισσότερες επενδύσεις στο εσωτερικό να φέρουν alcantara επενδύσεις κίτρινου χρώματος, ενώ ξεχωρίζει από τα «απλά» S2000 λόγω του διαφορετικού επιλογέα ταχυτήτων και των σχετικών λογοτύπων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις