Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Αυτά είναι τα καλύτερα Muscle Cars της Ευρώπης

Διαβάστηκε από 5919 αναγνώστες - 31/12/2020

Πώς θα ονομαζόταν ένα αυτοκίνητο με ωμή δύναμη, κραυγαλέα εμφάνιση και κινητήρα που κάνει σαματά ενώ έχει φτιαχτεί στην Ευρώπη; Σωστά, ευρωπαϊκό muscle car. Ποιά είναι τα 10 καλύτερα μοντέλα που κέρδισαν αυτό τον τίτλο;

Τα muscle cars είναι η επιτομή της «Αμερικανιάς», και συνοδεύονται από προσιτή τιμή, «τσαμπουκαλεμένη» εμφάνιση και μεγάλο, φασαριόζικο μοτέρ με πολλά άλογα. Για την ακρίβεια, περισσότερα απ όσο χρειάζεται.

Παρόλο που τα muscle cars είναι αυτοκίνητα επιδόσεων, δεν μας απασχολούν τόσο οι χρόνοι γύρω από την πίστα, όσο η ωμή, ανόθευτη δύναμη, που προκαλεί τον οδηγό να τα οδηγήσει με τέτοιο τρόπο που θα χαρακτηριστεί τέντυ μπόης, αν δεν τρομάξει στο ενδιάμεσο.

Αυτή η κατηγορία αυτοκινήτων γεννήθηκε στην Αμερική, και η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι οχήματα που κατασκευάστηκαν εκεί. Οι πιο σκληροπυρηνικοί θαυμαστές τους μάλιστα, θεωρούν πως για να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο ως muscle car, πρέπει να είναι αμερικάνικο.

Κι όμως, εμείς στην Ευρώπη μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε κατασκευάσει κι εδώ τέτοια άγρια αυτοκίνητα. Ας δούμε τα 10 καλύτερα από αυτά.



1) Ford Focus RS mk3
Αν είναι ένα πράγμα το οποίο ξέρουν να κάνουν τέλεια οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτό είναι τα Hot Hatchbacks. Αποτελούν το τέλειο όχημα πόλης για κάποιον που του αρέσει να κινείται γρήγορα, και είναι ταιριαστά τόσο στα στενάκια των αστικών κέντρων όσο και στους ορεινούς δρόμους.

Η Ford που πάντα ήξερε να μετατρέπει τις προσιτές εκδόσεις των μοντέλων της σε σκληροπυρηνικά οχήματα (εδώ μας έρχονται στο μυαλό ονομασίες τύπου Escort RS Cosworth), αποφάσισε να μετατρέψει το συνηθισμένο και πολύ δημοφιλές Focus hatchback σε έναν νταή του δρόμου, και για να το κάνει αυτό εφοδίασε το αυτοκίνητο με έναν κινητήρα 350 ίππων που «φοριέται» και στις Mustang, bodykit που κάνουν το αμάξωμα λες και το τσίμπησαν σφήκες, και τετρακίνηση με το μαγικό «Drift Button» που και να θες, δεν σε αφήνει να αγιάσεις, ειδικά όταν γυρνάς σπίτι αφού άφησες τα παιδιά στο φροντιστήριο.

Όλα αυτά κάνουν το Ford Focus RS mk3 ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο-όπλο, το οποίο δικαιωματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως «muscle car».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις