Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αμερικάνικα χαρακτηριστικά σε ευρωπαϊκές κατασκευές

Διαβάστηκε από 5942 αναγνώστες - 31/12/2020

2) Jensen Interceptor
Το Interceptor είναι ένα αυτοκίνητο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ορθόδοξου, αμερικάνικου muscle car: Η ονομασία του ήταν αρκούντως εντυπωσιακή, οι κινητήρες ήταν οι V8 της Chrysler, η κίνηση ήταν παραδοσιακά πίσω, και ο σχεδιασμός του ήταν ο αυτός που άρμοζε σε αυτές τις κατασκευές. Επίσης κατασκευαζόταν από το 1966 έως το 1976, δηλαδή τη χρυσή εποχή των muscle cars.

Κι όμως, το Jensen Interceptor κατασκευαζόταν λίγο πιο έξω από το Birmingham της Μ. Βρετανίας και ήταν εξολοκλήρου χειροποίητο.



3) Ford Capri
Ο διάσημος «κάπρος» της Ford, ήταν ουσιαστικά ένα από τα πιο προσιτά muscle cars της Ευρώπης, αφού είχε όλα τα χαρακτηριστικά των καυτών αμερικάνικων κατασκευών, απλώς προσαρμοσμένα για την ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι είχαν μικρύνει τόσο οι διαστάσεις του αυτοκινήτου όσο και οι κινητήρες του, αλλά η υπόλοιπη «συνταγή» είχε παραμείνει η ίδια.

Η σχετικά οικονομική του τιμή μετέτρεψε το Capri σε λαϊκό ήρωα, και ήταν το τελευταίο επίσημο «ευρωπαϊκό muscle car» της Ford μέχρι την έλευση της Mustang στην Ευρώπη το 2015.



4) Aston Martin V12 Vantage
Η κλασσική τακτική για να φτιάξει κανείς ένα σωστό muscle car είναι να πάρεις ένα μικρό αμάξωμα και να του βάλεις το μεγαλύτερο μοτέρ που θα βρεις.
Αυτό έκανε και η Aston Martin με τη V12 Vantage, και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, αφού διέθετε εντυπωσιακή εμφάνιση, κινητήρα-κτήνος και έκανε και πολλή φασαρία.



5) Mercedes 300E 6,0 AMG «Hammer»
Ο Βασιλιάς της Autobahn είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός muscle car. Κινητήρας V8 6000 κυβικών σε ένα αυτοκίνητο που είχε εμφανείς αλλά σχετικά λίγες διαφορές από τα απλά μοντέλα. Ελαφρώς φουσκωμένα φτερά, κατάμαυρες λεπτομέρειες και μια διακριτική αεροτομή πίσω, αρκούσαν για να μετατρέψουν την οικογενειακή και πολυτελή W124 σε ένα όχημα που φοβόσουν να το κοιτάξεις, ειδικά αν ήταν βράδυ.

Η Mercedes 300E AMG ήταν γρηγορότερη από την Lamborghini Countach και ήταν φτιαγμένη από τη στόφα των καλύτερων muscle cars, αφού ήταν αποτελεσματική και ωμή. Όπως είναι και ένα σφυρί.



6) Aston Martin AMV8
H Βρετανική Aston Martin κατασκεύαζε επί 20 χρόνια ένα μοντέλο το οποίο είχε αντικαταστήσει την κλάση και την κομψότητα των DB6 με την αγριάδα και το θυμό που άρμοζαν σε αμερικάνικα μοντέλα.

Το αυτοκίνητο είχε πρησμένο καπό, επιθετικά spoiler και μασπιέ περιμετρικά του αμαξώματος, και ο σχεδιασμός θύμιζε λίγο την Ford Mustang Fastback. Όντας γνήσια Aston Martin, το εσωτερικό της ήταν χειροποίητο από μαόνι, και ο κινητήρας της την μετέτρεψε σε ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο που μπορούσε να κυνηγάει τα supercars.

Ο muscle χαρακτήρας της Aston Martin V8 συνεχίστηκε και με την V8 Vantage με ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση.