Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα μοντέλα με το πιο ασυνήθιστο εσωτερικό

2/12/2020

2) Honda e
Παραμένουμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και βλέπουμε το Honda e, ένα καινούριο μοντέλο του οποίου ο εξωτερικός σχεδιασμός αποτελεί μεγάλο φόρο τιμής στην πρώτη γενιά του Civic, της δεκαετίας του 1970.

Το εσωτερικό του e είναι εντυπωσιακό και συνδυάζει το ρετρό στοιχείο με τη μοντέρνα τεχνολογία, αφού έχει στυλιστικές λεπτομέρειες από το προαναφερθέν ιστορικό μοντέλο, αλλά παράλληλα διαθέτει 5 οθόνες τοποθετημένες σε σειρά από άκρη σε άκρη του ταμπλό.
Μία από αυτές είναι ο πίνακας οργάνων του οδηγού, δίπλα της υπάρχουν 2 που περιλαμβάνουν το σύστημα infotainment, και στις 2 άκρες βρίσκονται οι οθόνες που προβάλλουν την εικόνα που καταγράφουν οι πλαϊνές κάμερες, μιας και το αυτοκίνητο δεν έχει συμβατικούς καθρέπτες.



3) Citroen C3 Aircross
Το Citroen C3 Aircross είναι ένα funky και μοντέρνο αυτοκίνητο, βασισμένο στο δημοφιλές C3.
Όντας μοντέλο της Citroen, περιμένουμε το εσωτερικό του να είναι ξεχωριστό, και δεν απογοητευόμαστε, αφού το ταμπλό του είναι πρωτότυπο και με κυλινδρικό σχήμα, ενώ στο κέντρο του βρίσκουμε μια μεγάλη οθόνη, μέσω της οποίας γίνονται διάφορες ρυθμίσεις, από το ηχοσύστημα μέχρι τον κλιματισμό. Η οθόνη Heads-Up Display είναι μία επιπλέον φουτουριστική πινελιά.



4) Fiat 500e
Οι Ιταλοί ανέκαθεν φημίζονταν για το στυλ τους. Έτσι, δεν γινόταν ένα μοντέλο όπως το Fiat 500e να μην έχει στυλάτο εσωτερικό, το οποίο απέχει αρκετά από το σχεδιασμό που είχε η προηγούμενη γενιά.

Το ταμπλό έχει μια μινιμαλιστική σχεδίαση και διαθέτει ένα ενιαίο, κυματιστό πλαίσιο. Στο κέντρο του υπάρχει μια μακρόστενη οθόνη, κάτω από την οποία βρίσκονται οι ορθογώνιοι αεραγωγοί. Χαμηλότερα βρίσκουμε τους διακριτικούς διακόπτες για τη θέρμανση και τον κλιματισμό, οι οποίοι είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να μην δείχνουν παράταιροι με την υπόλοιπη εικόνα της καμπίνας.



5) Mini Cooper
Η κορυφαία έκδοση John Cooper Works του Mini Cooper είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αφού το αυτοκίνητο διαθέτει 306 ίππους και άκρως πολεμική εμφάνιση, με αεραγωγούς και αεροτομές.

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του μοντέλου, ανεξαρτήτως έκδοσης, στο οποίο κυριαρχούν οι κύκλοι, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει σε όλες τις γενιές του Mini.
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι έχει σχήμα παραλληλόγραμμου με στρογγυλεμένες τις άκρες, και η οθόνη του συστήματος infotainment είναι έξυπνα τοποθετημένη μέσα στο κυκλικό πλαίσιο που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο φωτίζεται, μαζί με τα χερούλια στις πόρτες και το χώρο για τα πόδια του οδηγού και συνοδηγού.

Οι κεντρικοί διακόπτες είναι αεροπορικού τύπου, και σε συνδυασμό με το κοντό εμπρόσθιο παρμπρίζ, δίνουν την εντύπωση πως βρισκόμαστε στο πιλοτήριο κάποιου μαχητικού αεροσκάφους.