Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW: Ξεκινά η παραγωγή κυψελών καυσίμου για υδρογονοκίνητα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW: Ξεκινά η παραγωγή κυψελών καυσίμου για υδρογονοκίνητα

2/9/2022

Η BMW εγκαινίασε τη νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Μόναχο, ειδικά για τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, οι οποίες θα εξοπλίσουν αργότερα μέσα στη χρονιά την BMW iX5 Hydrogen.

Ντεμπούτο πριν το τέλος της χρονιάς

Η νέα έκδοση BMW iX5 Hydrogen θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τη γκάμα του μεγάλου SUV, προσθέτοντας ακόμα μία επιλογή πλάι στις βενζινοκίνητες και plug-in. Το υδρογονοκίνητο X5 θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2022 σε περιορισμένο αριθμό, με σκοπό τις δοκιμές αλλά και τη συλλογή πληροφοριών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η BMW iX5 Hydrogen θα αποδίδει 374 ίππους

Η BMW iX5 Hydrogen εκτός των κυψελών καυσίμου, θα εξοπλίζεται και με μία μπαταρία υψηλής απόδοσης που θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος υιοθετεί την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive και αποδίδει 374 ίππους. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από δύο δεξαμενές υδρογόνου, την κυψέλη καυσίμου και το ηλεκτρικό μοτέρ, βασίζονται πάνω στην υπάρχουσα πλατφόρμα της X5.

Ανεφοδιασμός σε λιγότερο από 4 λεπτά

Ο ανεφοδιασμός των δύο δεξαμενών χρειάζεται κάτι λιγότερο από 4 λεπτά, ενώ μπορούν να «χωρέσουν» 6 κιλά με 700 bar. Η BMW εξηγεί πως η μπαταρία της iX5 Hydrogen μπορεί και φορτίζει από τη κυψέλη καυσίμου, αλλά και από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, κάτι που έχουμε δει να αποδίδει αρκετά καλά και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της όπως θα διαβάσετε και στη δοκιμή της BMW iX3.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε