Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

CX-30 και Skyactive-X

Διαβάστηκε από 5718 αναγνώστες - 2/4/2020

Ο νέος Skyactiv-X αποτελεί από μόνος του θέμα συζήτησης εξαιτίας των καινοτομιών που ενσωματώνει. Κατά βάση πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός κλασικού βενζινοκινητήρα με την ανάφλεξη με συμπίεση ενός diesel. Και φυσικά μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τους κινητήρες Skyactiv-G, ενώ τα 180 ολοζώντανα άλογα ανεβάζουν στροφές με ευκολία, χωρίς αισθητούς θορύβους. 



Οδική συμπεριφορά
Σε ό,τι αφορά τη δυναμική οδική συμπεριφορά, πρέπει σε σχέση με το “3” να κάνουμε κάποιους μικρούς συμβιβασμούς. Το κέντρο βάρους βρίσκεται πιο ψηλά με τα σφιχτά ελατήρια και τις πιο παχιές αντιστρεπτικές να έχουν αναλάβει τον περιορισμό των κλίσεων του αμαξώματος. Αυτό σημαίνει ότι το CX-30 είναι ελαφρώς πιο σφιχτό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πετυχαίνει υψηλή βαθμολογία στον τομέα της άνεσης. 

Συμπέρασμα
Το Mazda CX-30 είναι ένα πολύ όμορφο SUV που καλύπτει το κενό ανάμεσα σε CX-3 και CX-5. Η σχετικά πλήρης σε εξοπλισμό βασική του έκδοση και ο κινητήρας Skyactiv-X με την οδηγική απόλαυση και την χαμηλή κατανάλωση που προσφέρει, αποτελούν βασικά όπλα στη φαρέτρα του έναντι του ανταγωνισμού. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει