Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε στα όρια το νέο Renault Captur 1.5 dCi

Διαβάστηκε από 22318 αναγνώστες - 10/6/2020

Ποια είναι τα βασικά όπλα ενός επιτυχημένου crossover; Μοντέρνο, πρακτικό και τεχνολογικά ενημερωμένο, ακριβώς όλα όσα περιλαμβάνει το νέο Captur στρώνοντας για άλλη μια φορά το μονοπάτι της επιτυχίας όντας μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Με 1,5 εκατομμύριο πωλήσεις το Renault Captur, το λες και επιτυχημένο. Η Renault δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της και προχώρησε σε ριζική ανανέωση του μοντέλου. Σε αυτή τη δεύτερη γενιά του, το νέο Renault Captur χρησιμοποίησε την CMF-B πλατφόρμα ώστε να μεγαλώσει σε διαστάσεις αλλά και να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες και έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσει την άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του.



Το νέο Renault Captur, δεν θα περάσει απαρατήρητο χάρη στις αυξημένες διαστάσεις και την γεμάτη στιλ και φινέτσα σχεδίαση του. Η νέα πλατφόρμα του Clio, πάνω στην οποία βασίζεται το Captur, οδήγησε σε αύξηση του συνολικού μήκους του στα 4.227 χιλιοστά και το κατατάσσει στο άνω όριο της κατηγορίας. Συνολικά το νέο Captur είναι μεγαλύτερο και πιο φαρδύ, και παρουσιάζει βελτιωμένη αεροδυναμική ικανότητα. Στα πλαίσια της ανανέωσης το μπροστινό μέρος αναδιαμορφώθηκε, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία της οικογενειακής ταυτότητας με τα Megane και Clio. Έτσι έχουμε νέα φωτιστικά σε σχήμα μπούμερανγκ, και πιο μυώδες καπό. Ο νέος προφυλακτήρας διαθέτει δύο αεραγωγούς με ενεργό ρόλο στη ροή αέρα. Αντίστοιχα, το πίσω μέρος ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι, με τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα σε σχήμα μισοφέγγαρου και τον νέας σχεδίασης προφυλακτήρα.



Το νέο Renault Captur ανήκει στην συνομοταξία των crossover και συνεπώς διέπεται από τις αρχές της κατηγορίας αυτής. Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 210 χιλιοστά και πλαστικές προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες ενισχύουν τον σκληροτράχηλο και περιπετειώδη χαρακτήρα του. Επιπροσθέτως, το ανανεωμένο Captur δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην εξατομίκευση, με τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς να ξεπερνούν τους 90, ενώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα 18 πακέτα διαμόρφωσης στο εσωτερικό. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις