Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδιαιτέρως Ζωηρή

7/4/2020

Η Mercedes B-Class 180 κινείται από τον γνωστό μας πλέον 1.300άρη κινητήρα, απόδοσης 136 ίππων. Ένα σύνολο που κινεί άκρως ζωηρά αλλά και οικονομικά το μοντέλο, ενώ συνδυάζεται (στο μοντέλο δοκιμής) με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρίας. Αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας κινητήρα – κιβωτίου είναι το 0-100 να έρχεται σε 9.0΄δευτ. η τελική να αγγίζει τα 212 χλμ./ώρα, ενώ η μέση πραγματική κατανάλωση είναι λίγο πάνω από τα 7.5λτ./100χλμ. Ένα ήσυχο μοτέρ που έχει αρκετή ροπή για προσπεράσεις ακόμα και φορτωμένο.



Τουριστική διάθεση
Δεν θα σου πάρει πάνω από μερικά λεπτά καθήμενος στην υψηλή θέση οδήγησης της B-Class, για να μπεις στον πειρασμό να προγραμματίσεις το επόμενο ταξίδι σου. Το μεγάλο και βαθύ παρμπρίζ, η προσφερόμενη άνεση και η ησυχία της καμπίνας είναι το τρίπτυχο του ταξιδιώτη. Από κει και πέρα το αυτοκίνητο σπάνια θα επιτρέψει σε κακοτεχνίες του δρόμου να περάσουν στην καμπίνα, ενώ το κράτημα είναι εξαιρετικό και το πίσω μέρος σταθερό. Σίγουρα τα επίπεδα της προσφερόμενης άνεσης ξεδιπλώνονται σε μεγάλα ταξίδια όμως και σε στριφτερές διαδρομές μη περιμένετε «πολυχρηστικές» αντιδράσεις. Περισσότερο μικρομεσαίες.

Συμπέρασμα
Ζωντανή και ευχάριστη στο δρόμο η B-Class που προσφέρει μεγάλους χώρους και οικογενειακές προοπτικές. Μεγάλο συν το αυτόματο κιβώτιο που την κάνει άκρως εύχρηστη.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει