Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Oπως πρέπει να νιώθει ένας σύγχρονος Bασιλιάς...

    Διαβάστηκε από 35574 αναγνώστες - 24/9/2019

    Διατηρεί την θέση της στη κορυφή της κατηγορίας, τόσο γύρω από την ποιότητα, όσο και γύρω από τον κυκεώνα τεχνολογικών επιλογών. Το εσωτερικό της Mercedes E-Class Coupe, είναι εντυπωσιακό όσο και το εξωτερικό, με χρήση μπόλικου δέρματος, αφρώδες μαλακού πλαστικού και φινιρίσματος για σεμινάριο. Βέβαια τα βλέμματα κερδίσουν αμέσως οι δύο μεγάλες οθόνες 12.3 ιντσών στο πάνελ, με τον οδηγό να επιλέγει το εκάστοτε κόκπιτ ανάλογα με τις ορέξεις του.



    Ο χειρισμός τους χρειάζεται μία μικρή εξοικείωση καθώς έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους (κουμπιά αφής στο τιμόνι, το πολύ ευαίσθητο touchpad στο κέντρο ή απευθείας μέσω οθόνης), μα αξίζει τον χρόνο, ενώ οι θέσεις είναι αρκετά χαμηλά και σε αγκαλιάζουν καταπληκτικά. Φυσικά όλα είναι εκεί που πρέπει, τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά και η αίσθηση που επικρατεί στην καμπίνα συγκρίνεται μόνο με μίας λιμουζίνας. Στον τομέα των χώρων, οι θυσίες είναι αμελητέες με το χαμήλωμα της οροφής να ξεκινάει αρκετά πίσω, δίνοντας στους 4 επιβάτες αρκετό αέρα για κεφάλια και γόνατα. Ο χώρος αποσκευών τυπικός στα 425 λτ.



    Ετοιμοπόλεμο σύνολο με εξαιρετική κατανάλωση
    Το τεράστιο μπλε καπό της Mercedes E-Class 220d κρύβει από κάτω, τον 2λιτρο diesel κινητήρα απόδοσης 194 ίππων και 400 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο (ιδιαίτερα ήσυχο για diesel) σύνολο, συνδυάζεται με το 9τάχυτο κιβώτιο 9G-Tronic δίνοντας εκπληκτικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, 0-100 σε μόλις 7.7 δευτ. τελική πάνω από 240χλμ./ώρα και μία εντυπωσιακή πραγματική μέση κατανάλωση στα 7.4 λτ./100χλμ. Διαθέτει κουμπί dynamic select με επιλογές όπως Eco, Normal, Sport και Sport+ όπου επιδόσεις, κατανάλωση και τιμόνι επηρεάζονται αναλόγως, μεταμορφώνοντας το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα θέλω σας. Σαν σύνολο όλα συνδυάζονται ρολόι, με το δεξί πεντάλ να δίνει στον οδηγό την σιγουριά που χρειάζεται για να ξεμπλέξει από δύσκολες καταστάσεις στον δρόμο. Φυσικά η εκάστοτε επιλογή από το κουμπί παραμετροποίησης οδήγησης επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα νούμερα των επιδόσεων, όσο και της κατανάλωσης.



    Σαν να οδηγείς πάνω σε ένα άνετο μα γρήγορο μαλακό χαλί
    Μπορεί να έχει βλέψεις για δυναμικότερη οδική συμπεριφορά, μα δεν ξεχνά το βασικό της DNA και τον όρκο υποταγής στην άνεση. Έτσι, παρά την 19άρα ζάντα, η νέα Mercedes E-Class 220d θα περάσει από πολλές ανωμαλίες χωρίς να ταραχτεί το εσωτερικό, ενώ είναι εξαιρετικά σταθερή σε μεγάλες ταχύτητες, διατηρώντας εύκολα μέσες ωριαίες ταχύτητες σε ανοικτό δρόμο. Η πίσω κίνηση σπάνια γίνεται αντιληπτή, ακόμα και σε στροφές, όπου το αμάξι παρουσιάζει αμελητέες κλίσεις και στιβαρότητα. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πλήρως ισορροπημένο αυτοκίνητο που με την ίδια άνεση που θα φτάσει τα 240χλμ./ώρα., θα σε πάει και μέχρι το σουπερ μάρκετ και το καλύτερο; Δεν θα κάψει κιόλας.
     
    Συμπέρασμα
    Εξαιρετική εμφάνιση, απίθανη κατανάλωση και ένα σωρό ηλεκτρονικά για να μην βαρεθείς ποτέ.  Όλα καινούργια, όμως το αυθεντικό DNA της Mercedes E-Class 220d παραμένει αναλλοίωτο.

     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement