Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Στον δρόμο: Στιβαρό ως γνήσιο Audi

Διαβάστηκε από 9597 αναγνώστες - 17/8/2021

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά πίσω από το τιμόνι του Audi A3 γίνεται αισθητή μία υπερβολική αίσθηση ασφάλειας. Η βαριά σε αίσθηση πόρτα του οδηγού κλείνει και αμέσως επικρατεί μία απόλυτη ηρεμία από την εντυπωσιακή ηχομόνωση της καμπίνας, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και εν κινήσει λόγω τις κορυφαίας ποιότητας κύλισης. Σε αυτό συνέβαλαν ασφαλώς και τα εξαιρετικά ελαστικά EfficientGrip Performance 2 της Goodyear που «συνόδευαν» το αυτοκίνητο της δοκιμής. Η ισχύς του κινητήρα είναι αρκετή για να μετακινεί αξιοπρεπέστατα το αμάξωμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται σε όσους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις επιδόσεις. Επιπλέον, το πεντάλ του φρένου είναι ιδιαίτερα γραμμικό και η αίσθηση που αφήνει ο επιλογέας θετική. Στον τομέα της ανάρτησης, η βασική έκδοση του Audi A3 φέρει υλοποίηση ημιάκαμπτου άξονα στο πίσω μέρος και όχι πολλαπλών συνδέσμων, ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται να επηρεάζει την κατά τα άλλα εξαιρετική συμπεριφορά του γερμανικού hatchback.

Kοινοποίησε το »


Η τιμή του νέου Audi A3 με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης και το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ξεκινά από τα 22.350 ευρώ, ενώ για τους λάτρεις του αυτόματου κιβωτίου είναι διαθέσιμη και η επιλογή του S-Tronic με μία αύξηση του κόστους απόκτησης κατά περίπου 3.000 ευρώ. Μάλιστα, αξίζει να τονίσουμε ότι η έκδοση δοκιμής 30 TFSI απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, μιας και οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 116 γρ./χλμ.



Συμπέρασμα
Το νέο Audi A3 εξακολουθεί να διατηρεί τον ίδιο χαρακτήρα και να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο με έντονα «premium» χαρακτηριστικά από την βασική του έκδοση. Η κορυφαία ποιότητα του εσωτερικού και η υποδειγματική ποιότητα κύλισης το καθιστούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές στην κατηγορία.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »