Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Στον δρόμο: Από τα πιο ευχάριστα της κατηγορίας

20/4/2021

Το Peugeot 3008 είναι ένα SUV που καταφέρνει να συνδυάζει κορυφαία άνεση αλλά και άριστη δυναμική συμπεριφορά. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαφανίζει από τη καμπίνα τους έντονους κραδασμούς, αλλά και τις κλίσεις του αμαξώματος. Ταυτόχρονα, ο τρικύλινδρος PureTech συνδυάζεται εξαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο EAT8, προσφέροντας ικανοποιητικές επιδόσεις χωρίς η μέση τιμή της κατανάλωσης να παίρνει την ανιούσα. Σε αυτό τον στόχο, βέβαια, συμβάλλουν και τα πέντε προγράμματα οδήγησης (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) που προσαρμόζουν τις παραμέτρους ανάλογα με τις απαιτήσεις τις εκάστοτε διαδρομής. Εννοείται ότι πέρα από τις πλαστικές επενδύσεις του αμαξώματος που αναφέραμε, το σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Assist Descent Control) είναι ένας ακόμα λόγος ώστε το ανανεωμένο Peugeot 3008 να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε εκτός δρόμου διαδρομές.
 


Η τιμή του ανανεωμένου Peugeot 3008 με τον κινητήρα βενζίνης 130 ίππων, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ξεκινά από τα 24.500 ευρώ στη βασική έκδοση «ACTIVE». Στην προκειμένη περίπτωση, οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 133 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να μην απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία βέβαια παραμένουν αρκετά χαμηλά.

Συμπέρασμα
Το ανανεωμένο Peugeot 3008 επανέρχεται δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του εσωτερικού, αλλά και την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά. Στην περίπτωση του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης, με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη καθίσταται μία από τις πλέον ολοκληρωμένες επιλογές.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει