Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Με 150 ίππους και γραμμική λειτουργία

Διαβάστηκε από 5959 αναγνώστες - 16/8/2021

Κάτω από το καπό του Seat Ibiza FR βρίσκεται ένα κινητήρας της γνωστής «οικογένειας» των TSI. Η χωρητικότητά του τετρακύλινδρου μοτέρ φτάνει τα 1.498 κ.εκ., ενώ φέρει δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και την τεχνολογία ACT, η οποία επιτρέπει απενεργοποίηση των δύο κυλίνδρων σε συνθήκες λειτουργίας με χαμηλό φορτίο. Το αποτέλεσμα είναι 150 ίπποι και 250 Nm από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα, αποκλειστικά μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG7. Οι επιδόσεις είναι αντάξιες ενός αυτοκινήτου με το λογότυπο «FR», μιας και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,2 δλ. για το αμάξωμα των 1.199 κιλών και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 216 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει σε μεικτό κύκλο λειτουργίας 5,6 λτ./100 χλμ., ωστόσο στη διάρκεια της δοκιμής είδαμε τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 7,5 λτ./100 χλμ.

Kοινοποίησε το »


Στον δρόμο: «Σφικτό» και αποτελεσματικό

Βασικό χαρακτηριστικό της κορυφαίας έκδοσης του Seat Ibiza είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ιδιαίτερα φιλικό στις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και το αίσθημα ενθουσιασμού που δημιουργεί όταν ο ρυθμός οδήγησης αυξάνεται. Με το πρόγραμμα οδήγησης στο «Sport», το τιμόνι αποκτά το σωστό βάρος και η απόκριση του κινητήρα γίνεται αμεσότερη. Τα φρένα λειτουργούν υποδειγματικά και η ανάρτηση δεν επιτρέπει έντονες κλίσεις στις πιο «κλειστές» διαδρομές. Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι στην περίπτωση του κορυφαίου Seat Ibiza, η απόσταση από το έδαφος είναι μειωμένη κατά 15 χλστ., γεγονός που σε συνδυασμό με τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών δημιουργεί έναν «πονοκέφαλο» στον οδηγό όταν κινείται σε άσχημο οδικό δίκτυο.



Η τιμή του Seat Ibiza FR με το στάνταρ αυτόματο DSG 7 σχέσεων ξεκινά από τα 21.490 ευρώ. Οι εκπομπές ρύπων είναι 138 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να μην απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Τα δυνατά του χαρτιά είναι ο γραμμικός κινητήρας και το αυτόματο κιβώτιο DSG που πετυχαίνει εξαιρετικές αλλαγές. Το Seat Ibiza FR συνδυάζει δυναμική εμφάνιση και ενδιαφέρουσα οδηγική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να «κλείνει το μάτι» σε όσους αναζητούν ένα ζωηρό supermini. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »