Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Αυτόματο κιβώτιο και 130 ίπποι

Διαβάστηκε από 5716 αναγνώστες - 7/7/2021

Η πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Opel Mokka αποτελείται από δύο μοτέρ βενζίνης, ένα πετρελαίου και ασφαλώς την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον μοναδικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που συνοδεύεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων του ομίλου. Ο λόγος για τον τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1.199 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Το συγκεκριμένο μοτέρ απαντάται σε αρκετά μοντέλα του ομίλου πλέον και διακρίνεται για τις ικανοποιητικές του επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα στην περίπτωση του νέου Opel Mokka των 1.295 κιλών να ολοκληρώνονται μέσα σε 9,2 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην κατανάλωση του νέου crossover, η επίσημη αντιπροσωπεία αναφέρει 5,9 λτ./100 χλμ., ενώ στη διάρκεια της δοκιμής είδαμε την τιμή αυτή να κυμαίνεται κοντά στα 7,5 λτ./100 χλμ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Στον δρόμο: Με τρία προγράμματα οδήγησης
Το νέο crossover της Opel έρχεται με έναν δυναμικό χαρακτήρα που γίνεται άμεσα αντιληπτός όταν βρεθεί κανείς στη θέση του οδηγού. Η χαμηλή θέση οδήγησης για τα δεδομένα της SUV κατηγορίας, η στραμμένη προς τον οδηγό οθόνη αφής και το «flat-bottom» τιμόνι δημιουργούν έναν οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Η «sportive» αίσθηση γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν επιλεχθεί το πρόγραμμα οδήγησης «Sport», το οποίο βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού και κάνει αισθητή την παρουσία των 130 ίππων. Κινητήρας και αυτόματο κιβώτιο συνεργάζονται εξαιρετικά, ενώ η ρύθμιση της ανάρτησης συνδυάζει άνετες μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον, με τις έντονες κλίσεις σε ταχύτερους ρυθμούς να είναι αμελητέες. Τα φρένα έδειξαν ιδιαίτερα αποδοτικά ακόμα και σε συνεχόμενη πίεση, ενώ το πεντάλ του φρένου είναι ιδιαίτερα γραμμικό. Τέλος, πέρα από το «Sport» πρόγραμμα οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το «Normal» και το «Eco», με το τελευταίο να προσφέρει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση, βάζοντας τις επιδόσεις σε δεύτερη μοίρα.



Η τιμή του νέου Opel Mokka ξεκινά από τα 18.000 ευρώ στη βασική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 100 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Στην περίπτωση του ισχυρότερου κινητήρα των 130 ίππων, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο, το κόστος απόκτησης αυξάνεται στα 23.000 ευρώ. Για την προσθήκη του πακέτου εξοπλισμού «GS Line», όπως αυτό του αυτοκινήτου δοκιμής, υπολογίστε ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, οι εκπομπές CO2 αγγίζουν τα 135 γρ./χλμ., με αποτέλεσμα να μην υφίσταται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Στη δεύτερη γενιά του, το Opel Mokka καταφέρνει να ξεχωρίζει σχεδιαστικά, ενώ οι διχρωμίες του πακέτου «GS Line» το κάνουν να μην περνά ποτέ απαρατήρητο. Οι ικανοποιητικοί χώροι και η κορυφαία ποιότητα στο εσωτερικό το καθιστά ως μία επιλογή που θα ξεχωρίσει στην κατηγορία. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »