Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Απίστευτη οικονομία και ικανοποιητικές επιδόσεις

Διαβάστηκε από 5764 αναγνώστες - 9/7/2020

Η συγκεκριμένη έκδοση του Seat Arona χρησιμοποιεί τον 3κύλινδρο 1.000άρη TSI κινητήρα, οποίος έχοντας δεχθεί μία σειρά μετατροπών, είναι σε θέση να καταναλώνει και φυσικό αέριο και βενζίνη. Αρχικά καίει φυσικό αέριο, το οποίο αποθηκεύεται σε 3 συνολικά δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 14.3 κιλών, και μετά το άδειασμα αυτών, «περνάει» στα 9 λτ. βενζίνης. Στην πράξη δεν θα καταλάβετε ποτέ την διπλή φύση του μοντέλου, ενώ ο κινητήρας αποδίδει 90 ίππους με 160 Nm ροπής, λειτουργώντας με άνεση και κάνοντας την 3κύλινδρη φύση του υπαρκτή, μόνο στις υψηλές στροφές. Στον κερδισμένο τομέα της κατανάλωσης το Seat Arona σύμφωνα με τις μετρήσεις μας χρειάζεται 4.7κιλά/100χλμ. το οποίο μεταφράζεται σε 4 ευρώ ανά 100χλμ., όταν η ίδια τιμή για την πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι 9.2 ευρώ. 



Aνετο και ασφαλές  με καλή ποιότητα κύλισης
Από τα πρώτα μέτρα κιόλας, ο οδηγός καταλαβαίνει το πολύ δεμένο πλαίσιο το οποίο σε συνδυασμό με την καλά ρυθμισμένη ανάρτηση δημιουργούν ένα σύνολο που σε εμπνέει ακόμα και να το πιέσεις σε στροφοδιαδρομές. Εάν κινηθείτε σε φυσιολογικούς ρυθμούς θα εκτιμήσετε την πολύ καλή ποιότητα κύλισης και θα ταξιδέψετε ξεκούραστα ακόμα και μετά από πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι. Η ανάρτηση φιλτράρει το σύνολο των ανωμαλιών του οδοστρώματος και δεν μεταφέρει κραδασμούς στην καμπίνα των επιβατών, ολοκληρώνοντας την όμορφη εικόνα.

Συμπέρασμα
To Seat Arona βενζίνης και Φυσικού αερίου, καίει 4 ευρώ τα 100χλμ., είναι μοντέρνο, έχει πλούσιο εξοπλισμό και SUV παρουσιαστικό. Με 17.190 ευρώ, σχεδόν είναι άδικο για τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει