Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Aygo X CVT: To μικρό μεγάλωσε κι έγινε crossover
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Aygo X CVT: To μικρό μεγάλωσε κι έγινε crossover

13/7/2022

Ξεχάστε το mini πόλης, πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα urban crossover. Το Toyota Aygo Χ δεν είναι απλά η «συνέχεια» του ιαπωνικού μικρού. Είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, σχεδιασμένο σε λευκό χαρτί, με crossover στοιχεία και γεμάτο τεχνολογία χωρίς να χάνει σε ευελιξία.

Toyota Aygo X CVT: Urban Crossover με αρετές mini

Μπορεί πολλοί κατασκευαστές να έχουν γυρίσει την πλάτη στα mini πόλης κι η συνεργασία που μας έφερε το 107, C1 και Aygo να μην υφίσταται πια, αλλά η Toyota δεν θέλησε να περάσει το μικρό της μοντέλο στη λήθη της αυτοκινητοβιομηχανίας και να γίνει ακόμα ένα κεφάλαιο στην ιστορία της.



Αφουγκρασμένη τις ανάγκες του κόσμου κι ακολουθώντας την τάση της εποχής αποφάσισε να σχεδιάσει από την αρχή το mini της πατώντας πάνω στην πλατφόρμα TNGA-B, που βασίζεται το Yaris και Yaris Cross. To αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του Toyota Aygo X, του crossover buddy όπως το ονομάζει η εταιρία. Μπορεί να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία των «προκατόχων» του; Από τη δοκιμή της αυτόματης έκδοσης, μας έδειξε ότι σίγουρα δεν έχει τίποτα να φοβάται.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με επιβλητική σχεδίαση το νέο Toyota Aygo X

Η εμφάνιση του νέου Toyota Aygo X διαθέτει αρκετά στοιχεία από Aygo X Prologue, με την αισθητική του να ακολουθεί πιο περιπετειώδη μονοπάτια και να είναι εναρμονισμένη με το νέο του χαρακτήρα. Οι διαστάσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις προηγούμενες γενιές, με το μήκος του να φτάνει τα 3,7 μέτρα (+23,5 από το μοντέλο που αντικατέστησε), το πλάτος του τα 1,74 μέτρα (+12,5 εκ) και το ύψος του τα 1,52 μέτρα (+6,5 εκ), ενώ η απόσταση από το έδαφος πλέον αγγίζει τα 14,6 εκατοστά. Αρκετά δυναμικό είναι το εμπρός μέρος του μοντέλου όπου πρωταγωνιστεί η μεγάλη ενιαία μάσκα, τα νέα φωτιστικά LED σώματα σε σχήμα φτερού κι ο προφυλακτήρας που ακολουθάει τη φιλοσοφία «double trapezoid».



Η σφηνοειδής οροφή δημιουργεί μια αεικίνητη εικόνα, που ενισχύεται από τη διχρωμία του μοντέλου στις πιο πλούσιες εκδόσεις και τους έντονους νέους χρωματισμούς που είναι εμπνευσμένοι από διάφορα μπαχαρικά (το πράσινο του κάρδαμου, το κόκκινο του τσίλι (κόκκινου), το μπεζ του τζίντζερ και το μπλε του αρκεύθου). LED είναι και τα πίσω φώτα, τα οποία φέρουν μνήμες από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι μεγάλοι τροχοί, που φτάνουν μέχρι και 18 ίντσες, καταλαμβάνουν έως και το 40% του συνολικού ύψους του μοντέλου δημιουργώντας μια macho εικόνα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε