Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Επίσημη αποκάλυψη για την ηλεκτρική Mercedes EQA

20/1/2021

Η αμιγώς ηλεκτρική «οικογένεια» Mercedes-EQ μεγαλώνει, αφού δίπλα στην ΕQC τοποθετείται πλέον ένα νέο compact μοντέλο. Η επίσημη παρουσίαση έγινε με την EQA 250 που πετυχαίνει αυτονομία 486 χιλιομέτρων, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και περισσότερες εκδόσεις.

Στην επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes EQA προχώρησε η γερμανική φίρμα, λανσάροντας ένα μοντέλο που ουσιαστικά θα αποτελεί τον «εξηλεκτρισμένο αδερφό» της συμβατικής GLA. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στο οποίο η αεροδυναμική μελέτη ολοκληρώθηκε αποκλειστικά σε ψηφιακό περιβάλλον και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι Cd 0,28 και την μετωπική επιφάνεια να φτάνει τα 2,47 τ.μ.

Από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες διακρίνουμε ένα άκρως δυναμικό μοντέλο μήκους 4.463 χλστ, που ενσωματώνει την σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes. Στην εμπρός μάσκα επικρατεί μία μαύρη, γυαλιστερή επιφάνεια (black panel) στην οποία στέκεται μεγαλοπρεπώς το «αστέρι», ενώ στα πλήρως LED εμπρός φωτιστικά σώματα διαφαίνονται και κάποιες μπλε αποχρώσεις. Στο πλαϊνό τμήμα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στις εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες σχεδιάστηκαν με έμφαση στη βελτίωση της αεροδυναμική συμπεριφορά και έρχονται με μέγεθος έως 20 ίντσες. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθεί και το πίσω μέρος, με τα επίσης LED σώματα να δημιουργούν μία φωτεινή λωρίδα σε όλο το πλάτος του μυώδους αμαξώματος. Τέλος, δεν απουσιάζουν οι πλαστικές επιφάνειες περιφερειακά, ώστε να εξασφαλίζεται μία επιπλέον προστασία.



Εσωτερικό: Επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής
Στο εσωτερικό υπάρχει μία high-tech αύρα στην οποία «πρωταγωνιστούν» οι δύο ενωμένες οθόνες, των οποίων το μέγεθος φτάνει έως τις 10,25 ίντσες για την κάθε μία. Έτσι δημιουργείται ένα εντυπωσιακό κόκπιτ, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει από την γερμανική φίρμα. Ασφαλώς, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών έχει αναλάβει το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο περιλαμβάνει λειτουργικό εκμάθησης, φωνητικό έλεγχο που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes». Πέρα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τα σημαντικότερα δεδομένα μέσω της έγχρωμης προβολής HUD (Head-Up Display) επάνω στο παρμπρίζ. Για το πρώτο έτος κυκλοφορίας, από το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά και μετά, η Mercedes EQA είναι διαθέσιμη και με το πακέτο «Edition 1», όπου η βασικότερη διαφορά θα εντοπίζεται στα δερμάτινα καθίσματα με διάτρητες επενδύσεις που κρύβουν από κάτω μπλε ύφασμα. Τέλος, η γερμανική φίρμα έχει φροντίσει να είναι ιδιαίτερα «ατμοσφαιρική» η καμπίνα, προσφέροντας κρυφό φωτισμό σε 64 αποχρώσεις.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις