Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γιατί είναι η GLA το best-seller της Mercedes;

Γιατί είναι η GLA το best-seller της Mercedes;

Διαβάστηκε από 21386 αναγνώστες - 17/1/2024

Καίει μόνο 5,2 λτ/100 χλμ σε ταξίδι, 2ο καλύτερο στην κατηγορία!
Γρήγορο και σε προσπέραση και σε 0-100.
Με κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας και ποιότητα κύλισης.
Ο πλούσιος εξοπλισμός της βασικής έκδοσης προσφέρει top ενεργητική / παθητική ασφάλεια.

Γιατί πουλάει τόσο η Mercedes GLA;

Η Mercedes GLA ανανεώθηκε πρόσφατα  και είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, με τις πωλήσεις του 2023 να είναι 1.449. Σε συνέχεια της νέας σειράς άρθρων μας, στην οποία αναλύουμε τα πολύ θετικά σημεία των best-seller μοντέλων της χώρας μας, επιλέγουμε τη βασική έκδοση του γερμανικού premium SUV, που πλέον είναι η GLA 200 και κοστίζει 47.500 ευρώ, τη βάζουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας και βλέπουμε τι είναι αυτό που την κάνει επιτυχημένη.

ΘετικάΚαίει μόνο 5,2 λτ/100 χλμ σε ταξίδι, 2ο καλύτερο στην κατηγορία!

Ο κινητήρας της Mercedes GLA αποδίδει 163 άλογα και αποδεικνύεται ιδιαίτερα οικονομικός στο ταξίδι, με τις μετρήσεις μας να δείχνουν κατανάλωση 5,2 λτ/100 χλμ σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου. Αυτή η επίδοση βάζει τη GLA στη δεύτερη θέση της κατηγορίας της στη συγκεκριμένη μέτρηση, με αμελητέα διαφορά -μόλις 0,1 λτ/100 χλμ- από τον πρώτο.
 


ΘετικάΓρήγορο και σε προσπέραση και σε 0-100

Ο κινητήρας των 163 ίππων της Mercedes GLA 200 συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων και χαρίζει στο SUV επιδόσεις ανώτερες από το μέσο όρο της κατηγορίας. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται μέσα σε 8,6 δευτερόλεπτα, ενώ στην προσπέραση σε επαρχιακό δίκτυο (60-100 χλμ/ώρα) και σε αυτοκινητόδρομο (80-120 χλμ/ώρα) η GLA 200 έρχεται 6η στην κατηγορία της, με 4,35 και 5,5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
 

 

ΘετικάΈχει μεγάλη αίσθηση πολυτέλειας και είναι top σε ενεργητική και παθητική ασφάλεια

Ως γνήσια Mercedes, η GLA διακατέχεται από την αίσθηση πολυτέλειας που συνοδεύει τα οχήματα με σήμα το «Αστέρι». Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλής ποιότητας και έχουν στιβαρή συναρμογή, ενώ ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και κομψός.
Τόσο η ενεργητική όσο και η παθητική ασφάλεια είναι κορυφαίες, χάρη στην προαναφερθείσα ικανότητα προσπέρασης, στους 7 αερόσακους και τη σουίτα οδηγικών βοηθημάτων που είναι διαθέσιμη από τη βασική έκδοση και περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας και προειδοποίηση κόπωσης οδηγού.
 


Θετικά Έχει καλή οδική συμπεριφορά και πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Η οδική συμπεριφορά της Mercedes GLA είναι καλή και παραπέμπει στην χαμηλότερη A-Class, επάνω στην οποία βασίζεται. Η ανάρτηση χαρίζει υποδειγματική ποιότητα κύλισης και ταυτόχρονα μετριάζει τις κλίσεις του αμαξώματος, με τη σταθερότητα του μοντέλου να είναι υψηλή.
Ο βασικός εξοπλισμός της εισαγωγικής έκδοσης είναι αρκετά πλούσιος, αφού, πέραν των συστημάτων ασφαλείας που περιγράψαμε νωρίτερα, το αυτοκίνητο διαθέτει camera οπισθοπορείας, αισθητήρες φωτός και βροχής, cruise control, καθώς και σύστημα πλοήγησης.
 


ΘετικάΤο δίκτυο after sales της Mercedes τα πήγε καλά στο test συνεργείων μας

Σύμφωνα με τα test συνεργείων μας, τη μεγαλύτερη βαθμολογία που έχουμε δει μέχρι στιγμής συγκέντρωσε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes, με επίδοση 76,6%. Το συνεργείο τα πήγε καλά τόσο στην εύρεση βλαβών, όσο και στον ποιοτικό έλεγχο, αποδεικνύοντας πως οι υπηρεσίες after sales της εταιρείας είναι υψηλές.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε