Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η νέα Chevrolet Corvette ZR1 έφτασε με 1.078 άλογα!
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Chevrolet Corvette ZR1 έφτασε με 1.078 άλογα!

26/7/2024

Πιο ισχυρή και από Bugatti Veyron.
1.078 άλογα και 1.121 Nm ροπή.
Τελική ταχύτητα άνω των 346 χλμ./ώρα.
Σπορ καμπίνα με δύο οθόνες.

Το νέο «κτήνος» της Chevrolet

Επίσημο ντεμπούτο έκανε η νέα Chevrolet Corvette ZR1. Το αμερικανικό «κτήνος» έρχεται με επιδόσεις υπεραυτοκινήτου και  1.078 άλογα, όντας ισχυρότερη απ' ότι μία Bugatti Veyron.

1.078 άλογα και 1.121 Nm ροπή

Η ολοκαίνουργια Corvette ZR1 λαμβάνει ισχύ από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 5,5 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 1.078 ίππους και ροπή 1.121 Nm. Ο κινητήρας είναι γνωστός ως LT7 και έχει πολλά κοινά με το LT6 που βρίσκεται στην Corvette Z06. Ωστόσο έχει αναβαθμιστεί για να μπορεί να προσφέρει έξτρα ισχύ. Αναθεωρημένο είναι και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που συνοδεύει τον κινητήρα. Ο συνδυασμός αυτός σύμφωνα με τη μάρκα θα προσφέρει στο μοντέλο τελική ταχύτητα άνω των 346 χλμ./ώρα, ενώ η Chevrolet είπε πως τέσσερις  οδηγοί δοκιμών κατάφεραν να φτάσουν τα 322 χλμ./ώρα σε δοκιμές στο Nürburgring.

Εξίσου ικανό με τον κινητήρα είναι και το σύστημα πέδησης με κεραμικούς-ανθρακονημάτινους δίσκους 400 χλστ. μπροστά και 390 χλστ. πίσω.

Σε κουπέ και κάμπριο με δύο έξτρα αεροδυναμικά πακέτα

Η νέα Chevrolet Corvette ZR1 θα διατίθεται σε κουπέ και κάμπριο με την πρώτη να ζυγίζει 1.665 κιλά και τη δεύτερη 1.705 κιλά. Εκτός από πλήθος ανθρακονημάτινων αεροδυναμικών στοιχείων, διαθέτει και ζάντες από ίνες άνθρακα ή αλουμίνιο 20 και 21 ιντσών, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S. Παρών είναι και το προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο ZTK, που προσθέτει μία σειρά έξτρα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά για όσους θέλουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις, όπως και το κορυφαίο πακέτο Carbon Aero.

Σπορ καμπίνα με δύο οθόνες

Η εμφάνιση στο εσωτερικό είναι παρόμοια με αυτή της C8 Corvette, ωστόσο, το σήμα ZR1 κάνει την εμφάνισή του μεταξύ άλλων στο τιμόνι και τα μαρσπιέ. Μέρος του εξοπλισμού θα είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών και μία οθόνη 8 ιντσών για το infotainment.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις