autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Το Hyundai i20 είναι άνετο στην πόλη και δυναμικό στις στροφές
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Hyundai i20 είναι άνετο στην πόλη και δυναμικό στις στροφές

Διαβάστηκε από 5705 αναγνώστες - 19/5/2023

Το Hyundai i20 είναι άνετο εντός των τειχών της πόλης, με την ανάρτηση να απορροφά σωστά τις κακοτεχνίες του δρόμου και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να ξεκουράζει το αριστερό πόδι, κάνοντας τις αστικές μετακινήσεις παιχνιδάκι. Η καλή περιφερειακή ορατότητα και το τιμόνι με την ωραία αίσθηση εξασφαλίζουν ευελιξία και κάνουν το i20 έναν άξιο σύμμαχο στις καθημερινές μετακινήσεις.

Φεύγοντας από το κλεινόν άστυ ωστόσο, το Hyundai i20 δείχνει τη σπορτίφ πλευρά του, η οποία έχει τη δυνατότητα να «ζωγραφίσει» ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Το άκαμπτο αμάξωμα, σε συνδυασμό με τη σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων, ακόμα και στις απλές, μη N-Line εκδόσεις, δημιουργούν ένα ευχάριστο σύνολο με στιβαρό «πάτημα» που σου προσφέρει σιγουριά στο επαρχιακό δίκτυο, με τις κλίσεις να είναι περιορισμένες, το όριο της πρόσφυσης υψηλό και τη συμπεριφορά στο όριο προβλέψιμη.

Αντίστοιχα καλή είναι η εικόνα του Hyundai i20 στον αυτοκινητόδρομο, όπου το αυτοκίνητο είναι ευθύβολο, άνετο και ήσυχο στο ταξίδι. Αρωγός στο τελευταίο είναι η ηχομόνωση της καμπίνας, που κρατά εκτός τους εξωτερικούς θορύβους.

Οι αλλαγές του αυτόματου σασμάν είναι γρήγορες και ιδιαίτερα ομαλές, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Στις λειτουργίες «Eco» και «Comfort» οι ταχύτητες αλλάζουν πιο νωρίς, με το τρικύλινδρο μοτέρ να έχει ελαστική λειτουργία και επαρκή ροπή για να κινήσει με άνεση το αυτοκίνητο. Στη ρύθμιση «Sport» το κιβώτιο κρατά τον κινητήρα σε περισσότερες στροφές, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ενός πιο δυναμικού στυλ οδήγησης.



Το Hyundai i20 στην ήπια υβριδική έκδοση 100 ίππων με 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι διαθέσιμο με τιμή από 20.990 ευρώ, για το εισαγωγικό πακέτο εξοπλισμού «Exclusive». Ως standard βρίσκουμε μεταξύ άλλων εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, συναγερμό, air condition, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment με σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay, cruise control, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών, αναγνώριση και προσαρμογή στα όρια ταχύτητας, αισθητήρες φωτός, camera οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, καθώς και 6 αερόσακους.

Η έκδοση του αυτοκινήτου που είχαμε στα χέρια μας ήταν η Distinctive, που κοστίζει 22.990 ευρώ και διαθέτει επιπλέον αυτόματη μεγάλη σκάλα, στατικά φώτα στροφής, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, ατμοσφαιρικό φωτισμό στην καμπίνα, full LED φανάρια, και προβολείς ομίχλης.




Σε μαγνητίζει με την εμφάνιση, σε κερδίζει με τη συμπεριφορά του το Hyundai i20

Εν κατακλείδι, το Hyundai i20 έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του. Η εξωτερική εμφάνιση τραβά τα βλέμματα, ενώ η καμπίνα είναι εργονομική και ευρύχωρη. Ο κινητήρας των 100 ίππων με το ήπια υβριδικό σύστημα είναι ελαστικός από τις χαμηλές στροφές, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη κάνει το αυτοκίνητο ιδιαίτερα ξεκούραστο εντός πόλης, ενώ η σφικτή ανάρτηση και το στιβαρό πλαίσιο μεταμορφώνουν το κορεάτικο μικρό σε ένα ευχάριστο οδηγικά όχημα στο επαρχιακό δίκτυο.

Σελ.
1
Εντυπωσιάζει η εμφάνιση του Hyundai i20
Σελ.
2
Ευρύχωρο το εσωτερικό του Hyundai i20 με έντονο τεχνολογικό «αέρα»
Σελ.
3
Ο ήπια υβριδικός κινητήρας του Hyundai i20 αποδίδει 100 άλογα
Σελ.
4
Το Hyundai i20 είναι άνετο στην πόλη και δυναμικό στις στροφές