Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 PS

    Διαβάστηκε από 97402 αναγνώστες - 8/2/2020

    Το νέο Ford Focus έχει μόνιμη θέση σε όλες τις top λίστες μικρομεσαίων. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και οδηγοκεντρικά μοντέλα, που δεν ξεχνά στιγμή τον οικογενειακό του χαρακτήρα. Ο πολυβραβευμένος EcoBoost εξασφαλίζει επιδόσεις και χαμηλές καταναλώσεις, ενώ στο κομμάτι της άνεσης και του εξοπλισμού είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις Trend, Business και Titanium.



    Η βασική έκδοση Trend με τιμή στα 18.982 ευρώ περιλαμβάνει  εκτός από φώτα ημέρας LED και 16άρες ζάντες αλουμινίου, μία μεγάλη λίστα με συστήματα άνεσης και ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο τομέα εξοπλίζεται με υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης Pre-Collision Assist, με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Active Braking και ανίχνευση πεζών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης. Στον τομέα της ψυχαγωγίας τώρα, προσφέρει μία οθόνη αφής 8 ιντσών, SYNC με φωνητικό έλεγχο, 6 ηχεία, κλήση έκτακτης ανάγκης και a/c.  Όπως καταλαβαίνετε η αρχική έκδοση παρέχει όλα τα καλούδια που είναι πλέον απαραίτητα.



    Με μόλις 500 ευρώ επιπλέον (19.449), μπορείτε να μεταβείτε στην αμέσως επόμενη έκδοση Business, η οποία εκτοξεύει το τεχνολογικό προφίλ με 4 κύριες αλλαγές. Αρχικά οι καθρέφτες γίνονται ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, το αυτοκίνητο αποκτά αισθητήρες εμπρός και πίσω, προστίθεται το πολύ χρήσιμο για τα ταξίδια cruise control, και το σύστημα infotainment εξοπλίζεται με πλοηγό πλήρης χαρτογράφησης. 

    Η τρίτη στη σειρά εξοπλιστική έκδοση Titanium, ανεβάζει το κόστος στα 20.201 ευρώ, ανεβάζει όμως κατά πολύ και αυτά που προσφέρει, επιπλέον από τις προηγούμενες εκδόσεις. Αρχικά προσφέρει και τα πίσω πλέον φώτα με τεχνολογία LED, δυνατότητα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες. Επιπλέον, προστίθεται ψηφιακός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 4.2 ιντσών,  αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός με εναλλαγή χρωμάτων.

    Όπως είναι φανερό, η διαφορά τιμής της βασικής έκδοσης Trend με την τρίτη πιο πλούσια Titanium, της τάξεως των 1.300 ευρώ, καλύπτεται και με το παραπάνω από την τεράστια αλλαγή στον εξοπλισμό, τον οποίο εάν προσθέτατε κομμάτι κομμάτι θα σας κόστιζε περί τα 3χιλ. ευρώ επιπλέον.