Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Honda Civic 1.0T 126 PS

    Διαβάστηκε από 97556 αναγνώστες - 8/2/2020

    Το νέο Honda Civic προκάλεσε έναν τεράστιο ντόρο με τον ερχομό του, αρχικά λόγω της εξωτικής εμφάνισης του. Όμως στην πορεία επέκτεινε το φανατικό κοινό του καθώς οι άσσοι στο μανίκι του περιλάμβαναν τεράστιους χώρους, έναν ζωηρότατο 1.000άρη κινητήρα και άκρως οδηγοκεντρική φιλοσοφία. Έρχεται με δύο εξοπλιστικά πακέτα, Comfort και Elegance με τη διαφορά τους στα 1.540 ευρώ. Για να τις δούμε.

    Η βασική έκδοση Comfort με τον 1.000άρη κινητήρα κοστίζει 20.650 ευρώ και προσφέρει θα λέγαμε τα απολύτως απαραίτητα, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της ασφάλειας φέρνει σύστημα αυτόματης πέδησης μετριασμού σύγκρουσης, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, σύστημα υποβοήθησης λωρίδας, Adaptive Cruise Control και σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας. Στον τομέα της άνεσης τώρα συναντάμε αυτόματο κλιματισμό, μπροστά θερμαινόμενα καθίσματα, monitor 5 ιντσών για παροχή πληροφοριών, 8 ηχεία, φώτα ημέρας LED  και τροχούς 16 ιντσών από κράμα αλουμινίου. Όπως γίνεται φανερό, η συγκεκριμένη έκδοση Comfort δίνει μεγαλύτερη βάση και προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και παραγκωνίζει κάπως το τεχνολογικό κομμάτι της ψυχαγωγίας. 



    Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο και με επιπλέον κόστος στα 1.540 ευρώ, η επόμενη και πιο πλούσια έκδοση Elegance. Η τιμή αυτής ορίζεται στα 22.190 ευρώ και πραγματικά μετατρέπει το νέο Honda Civic σε ένα από τα πιο πλήρη μικρομεσαία. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση συναντάμε όλα τα συστήματα ασφαλείας που καταγράψαμε προηγουμένως με τις διαφορές να εντοπίζονται στο εσωτερικό. Εκεί ο αυτόματος κλιματισμός μετατρέπεται σε διζωνικό, τοποθετούνται εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, φιμέ τζάμια και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες.



    Στον τομέα της ψυχαγωγίας, επικρατεί ο ambient φωτισμός, η πίσω κάμερα στάθμευσης πολλαπλών προβολών ενώ το monitor μετατρέπεται σε μία οθόνη αφής 7 ιντσών με όλα τα στοιχεία συνδεσιμότητα και φυσικά πλοήγηση. Τις διαφορές ολοκληρώνουν τα μπροστινά φώτα ομίχλης και οι 17άρες ζάντες.
    Δεν τίθεται καν θέμα στην περίπτωση του Honda Civic. Είναι ξεκάθαρο πως η διαφορά των 1.540 ευρώ δικαιολογείται και είναι επικερδής απέναντι στην τσέπη σας, με την διαφορά εξοπλισμού να την δικαιολογεί πλήρως.