Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Toyota Corolla Hybrid 122 PS

    Διαβάστηκε από 97513 αναγνώστες - 8/2/2020

    Η Toyota Corolla επέστρεψε και μαζί της έφερε την υβριδική τεχνολογία σε κάθε σπίτι. Το παγκόσμιο best seller των 45εκ. πωλήσεων, είναι ξανά μαζί μας και φιλοδοξεί να ανέβει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Πιο αιχμηρή από ποτέ, «τερματίζει» την υβριδική τεχνολογία και ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό με το πακέτο Toyota Safety Sense 2, από την βασική κιόλας έκδοση. Πόσο κοστίζει όμως κάθε εξοπλιστικό πακέτο και που διαφέρει η τιμή, πάντα γύρω από την υβριδική μορφή της;

    Ξεκινώντας από την «απλή» κιόλας έκδοση Live, είναι ξεκάθαρο πως οι υπεύθυνοι δεν τσιγκουνεύτηκαν στιγμή τον εξοπλισμό και κυρίως αυτό της ασφάλειας. Η τιμή στα 20.970 ευρώ και ο εξοπλισμός θα δείτε την υπερκαλύπτει στο μέγιστο βαθμό. Έχουμε λοιπόν στον τομέα της ασφάλειας, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης, ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, Adaptive cruise control, φώτα – προβολείς LED, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και δυνατότητα κλήσης ανάγκης e-call.



    Ναι αυτός είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας για την βασική έκδοση της υβριδικής Corolla. Στον τομέα της άνεσης και της ψυχαγωγίας συναντάμε a/c, φίλτρο UV στα παράθυρα, μία οθόνη TFT 4.2 ιντσών, ράδιο CD, BT, 4 ηχεία και θύρες usb. 
    Από την απλή κιόλας έκδοση είναι φανερό πως δεν θα σας λείψει τίποτα από θέμα ασφάλεια, αλλά θα σας λείψει από θέμα άνεσης και ψυχαγωγίας. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η επόμενη έκδοση ECO στα 21.345 ευρώ, η οποία διατηρεί όλα τα παραπάνω και επιπλέον προσθέτει, 2 ηχεία, το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 (συνδεσιμότητα, web radio, έλεγχος οχήματος κτλ.), λειτουργία φωνητικών εντολών και κάμερα οπισθοπορείας.   



    Εάν και πάλι δεν σας φαίνονται αρκετά τα παραπάνω, υπάρχει και η δυνατότητα να μεταβείτε στην τιμή των 22.870 ευρώ στην ακόμα πιο πλούσια έκδοση Active Plus. Σε αυτή συναντάμε  αρχικά ποιοτικές αλλαγές όπως ατμοσφαιρικό γαλάζιο φωτισμό, μαύρες ραφές δερμάτινο υποβραχιόνιο και 16άρες αντί για 15άρες ζάντες, αλλά και ουσιαστικές όπως αντί για a/c, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, προβολείς ομίχλης LED μία 7άρα TFT οθόνη.
    Η νέα Toyota Corolla δίνει τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ήδη από την βασική της έκδοση. Επειδή όμως η εποχή χρειάζεται τόσο τεχνολογικούς όσο και ψυχαγωγικούς διεξόδους, οφείλουμε να καταλήξουμε στην δεύτερη, ECO, που δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτό το τομέα.