Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο VW Tiguan: Το οδηγήσαμε στην Ορεινή Αρκαδία
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο VW Tiguan: Το οδηγήσαμε στην Ορεινή Αρκαδία

Διαβάστηκε από 6731 αναγνώστες - 11/4/2024

Με δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση το νέο VW Tiguan.
Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο.
Με ήπια υβριδικούς κινητήρες, plug-in hybrid και diesel εκδόσεις.
Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης.

Με δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση το νέο VW Tiguan

Το VW Tiguan είναι ένα σημαντικό μοντέλο για τη γερμανική εταιρεία, αφού από την πρώτη γενιά του μέχρι σήμερα έχει σημειώσει παραπάνω από 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις, με τις 17.500 εκ των οποίων να είναι στην Ελλάδα.
Το ολοκαίνουργιο VW Tiguan, τρίτης γενιάς πλέον, παρουσιάστηκε στην Ορεινή Αρκαδία και βρεθήκαμε προσκεκλημένοι στην εκδήλωση που έλαβε μέρος στη Βυτίνα, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να οδηγήσουμε το νέο SUV.
 
Κοιτώντας το μοντέλο από εμπρός, παρατηρούμε πως οι καμπύλες και η κλειστή εμπρόσθια μάσκα ανάμεσα από τα LED φανάρια θυμίζουν τα ηλεκτρικά ID μοντέλα της VW, ενώ από το πλάι την παράσταση κλέβουν οι μυώδεις επιφάνειες που ενισχύουν το δυναμισμό του Tiguan. Στο πίσω μέρος, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα ενισχύουν το πλάτος του SUV.

Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό του VW Tiguan, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο

Η καμπίνα του νέου VW Tiguan διέπεται από έντονο ψηφιακό στοιχείο, απόρροια του πίνακα οργάνων 10 ιντσών και της μεγάλης οθόνης του συστήματος infotainment (12,9 ιντσών στη βασική έκδοση και προαιρετικά 15 ιντσών). Στο τιμόνι υπάρχουν φυσικοί διακόπτες και όχι μπουτόν αφής, γεγονός που αυξάνει την εργονομία, ενώ η απτή ποιότητα των υλικών είναι υψηλή, με τις επιφάνειες να είναι μαλακές στην αφή και να έχουν προσεγμένο φινίρισμα.
 
Στο γερμανικό SUV θα ταξιδέψουν άνετα 5 ενήλικες επιβάτες, με τον «αέρα» για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω να είναι μεγάλος, ενώ σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχει γίνει αύξηση και στον χώρο αποσκευών, που πλέον έχει ωφέλιμο όγκο 652 λίτρα.

Με ήπια υβριδικούς κινητήρες, plug-in hybrid και diesel εκδόσεις το νέο VW Tiguan

Κάτω από τα καπό των νέων VW Tiguan βρίσκουμε βενζινοκινητήρες mild hybrid και μη, plug-in υβριδικά σύνολα αλλά και diesel μοτέρ.
Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με τον ήπια υβριδικό eTSI κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 130 άλογα. Αμέσως μετά βρίσκουμε το ίδιο μοτέρ αλλά με ισχύ 150 ίππους, ενώ έπειτα υπάρχει ο δίλιτρος TSI κινητήρας, άνευ υβριδισμού, με απόδοση 204 και 265 ίππους, με τις συγκεκριμένες εκδόσεις να έχουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.
Οι επιλογές σε πετρελαιοκινητήρες είναι επίσης δύο, αμφότερες με τον δίλιτρο TDI κινητήρα. Η πρώτη είναι προσθιοκίνητη και έχει 150 άλογα, ενώ η δεύτερη είναι τετρακίνητη και αποδίδει 193 ίππους.

Τέλος, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις βασίζονται στον 1.500αρη TSI βενζινοκινητήρα και έχουν ισχύ 204 ή 272 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης

Οδηγήσαμε το νέο VW Tiguan σε αυτοκινητόδρομο καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο που ενώνει τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Το γερμανικό SUV διακατέχεται από υψηλή ποιότητα κύλισης και είναι άνετο, με την ανάρτηση να απορροφά έντεχνα τις κακοτεχνίες του δρόμου και ταυτόχρονα να περιορίζει κατά πολύ τις κλίσεις του αμαξώματος, επιτρέποντάς σου να κινηθείς γρήγορα και με ασφάλεια. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στην ηχομόνωση της καμπίνας, που αυξάνει την αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας στους επιβάτες.
Ο κινητήρας των 150 ίππων επιταχύνει εμφατικά το Tiguan από τις χαμηλές στροφές και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του στιβαρού πλαισίου.
 

Η τιμή του νέου VW Tiguan ξεκινά από τα 34.300 ευρώ

Η βασική έκδοση του VW Tiguan, που διαθέτει τον κινητήρα 130 ίππων και το πακέτο εξοπλισμού «Tiguan» κοστίζει 34.300 ευρώ. Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος, αφού περιλαμβάνει 9 αερόσακους, συστήματα υποβοήθησης όπως αυτόματο φρενάρισμα και διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, οθόνη infotainment 12,9 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών, LED φώτα, κλιματισμό τριών ζωνών, camera οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος και άλλα.
 
Τα μοντέλα με τον ήπια υβριδικό TSI κινητήρα 1,5 λίτρων, καθώς και τα πετρελαιοκίνητα Tiguan, είναι άμεσα διαθέσιμα. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες σε δύο μήνες, ενώ τα δίλιτρα βενζινοκίνητα Tiguan 4MOTION θα λανσαριστούν στα τέλη της χρονιάς.
 

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του νέου VW Tiguan, καθώς και τις οδηγικές μας εντυπώσεις από την επαφή μας με το αυτοκίνητο.

Σελ.
2
Με δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση το νέο VW Tiguan
Σελ.
3
Φουλ ανανεωμένο το εσωτερικό του VW Tiguan, με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο
Σελ.
4
Με ήπια υβριδικούς κινητήρες, plug-in hybrid και diesel εκδόσεις το νέο VW Tiguan
Σελ.
5
Στο δρόμο το VW Tiguan είναι άνετο, στιβαρό και έχει υψηλή ποιότητα κύλισης
Σελ.
6
Η τιμή του νέου VW Tiguan ξεκινά από τα 34.300 ευρώ
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε