autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ντεμπούτο για το 5θυρο MINI Cooper
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για το 5θυρο MINI Cooper

12/6/2024

Συμβαδίζει σε εμφάνιση με το 3θυρο.
Δύο επιλογές βενζινοκινητήρα έως 204 άλογα.
Highlight της καμπίνας η στρογγυλή οθόνη αφής.
Μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 72 χλστ. από το 3θυρο.

Συμβαδίζει σε εμφάνιση με το 3θυρο

Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε το νέο 5θυρο MINI Cooper, πλαισιώνοντας την 3θυρη παραλλαγή. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με δύο επιλογές κινητήρα βενζίνης για έως και 204 άλογα, ενώ τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα, ακολουθεί τα χνάρια του 3θυρου.

Συμβαδίζει σε εμφάνιση με το 3θυρο

Στο εξωτερικό μέρος το 5θυρο MINI Cooper εξακολουθεί να διατηρεί την κλασική εμφάνιση και σχήμα της μάρκας. Μπροστά παρατηρούμε τους κυκλικούς προβολείς με φώτα ημέρας LED και μια αρκετά μεγάλη μαύρη μάσκα, που χωρίζεται σε δύο μέρη. Η βαμμένη μπάρα που χωρίζει τη γρίλια είναι οριακά πιο λεπτή από αυτή του 3θυρου. Στο πίσω μέρος τα γνωστά τριγωνικά φώτα συνεχίζουν να δίνουν το παρόν.

Τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού διατίθενται. Η πρώτη είναι η Essential, ακολουθεί η Classic, στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η Favored, ενώ παρούσα είναι και η σπορτίφ έκδοση JCW. Η τελευταία προσφέρει αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως μπροστά και πίσω διαχύτες και το γυαλιστερό μαύρο λογότυπο JCW, τα οποία παραπέμπουν στην κληρονομιά της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Chili Red χρώμα διατίθεται αποκλειστικά για την οροφή για τη δημιουργία αντίθεσης.

Οι διαθέσιμοι τροχοί θα κυμαίνονται από 16 έως 18 ίντσες, ενώ όσοι επιλέγουν ζάντες 17 ιντσών ή 18 ιντσών θα επωφεληθούν από πιο φαρδιά ελαστικά.

Μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 72 χλστ. από το 3θυρο

Έχοντας μήκος 4.036 χλστ., πλάτος 1.744 χλστ. και ύψος 1.464 χλστ., το νέο 5θυρο MINI Cooper είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον προκάτοχό του. Από κει και πέρα η μάρκα αναφέρει πως σε σύγκριση με το νέο 3θυρο MINI Cooper, το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 72 χλστ. και το μήκος του αμαξώματος κατά 172 χλστ., όντας αποτέλεσμα των δύο επιπλέον θυρών που υπάρχουν.

Ξεχωρίζει η μεγάλη στρογγυλή οθόνη στην καμπίνα

Ομοίως με το εξωτερικό, τέσσερις είναι οι εκδόσεις και για την καμπίνα, που διαφοροποιούν την εμφάνιση αλλά και τον εξοπλισμό. Ανεξάρτητα από την εξοπλιστική έκδοση που θα επιλέξει κάποιος, το 5θυρο MINI Cooper θα διαθέτει στο εσωτερικό του την μεγάλη κυκλική οθόνη OLED 9,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της μάρκας MINI Operating System 9. Από κει και πέρα προαιρετικό είναι το head-up display. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις