autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ντεμπούτο για το νέο Audi Q5
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για το νέο Audi Q5

2/9/2024

Πρεμιέρα για την τρίτη γενιά του Q5.
Με τρεις ήπια υβριδικούς κινητήρες, βενζίνη και diesel έως 367 άλογα.
Έως και τρεις οθόνες στην καμπίνα.
Νέα σχεδίαση και εξοπλισμένο με τα «έξυπνα» φώτα.

Πρεμιέρα για την τρίτη γενιά του Q5

Το ντεμπούτο της έκανε η τρίτη γενιά του Audi Q5. Tο γερμανικό SUV ήρθε με νέα σχεδίαση, περισσότερες τεχνολογίες και έως τρεις οθόνες στην καμπίνα αλλά και τρεις επιλογές ήπια υβριδικών κινητήρων βενζίνης και diesel. Κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα του είναι το SQ5, που αποκαλύφθηκε ταυτοχρόνως.

Με τρεις ήπια υβριδικούς κινητήρες, βενζίνη και diesel έως 367 άλογα

Το νέο Q5 βασίζεται στην πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC), η οποία κατά το λανσάρισμα του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά θα συνδυαστεί με τρεις διαφορετικές επιλογές κινητήρων. Όλες πρόκειται για ήπια υβριδικές, με μπαταρία 1,7 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα με 24 ίππους και 230 Nm ροπής . Όλες επίσης θα  χρησιμοποιούν το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων.

Ο βασικός κινητήρας είναι ο 2.0 λίτρων TFSI βενζίνης. Αποδίδει 204 άλογα και 340 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί είτε με κίνηση στους μπροστά τροχούς είτε με τετρακίνηση. Το νέο Audi Q5 διατίθεται με τον diesel κινητήρα 2.0 λίτρων TDI, ο οποίος προσφέρει 204 άλογα και 400 Nm ροπής, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση. Τέλος, η τρίτη επιλογή είναι αυτή του Audi SQ5. Το κορυφαίο μοντέλο κρύβει κάτω από το καπό του έναν V6 TFSI κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων, που αποδίδει 367 άλογα και έχει μέγιστη ροπή 550 Nm.

Έως και τρεις οθόνες στην καμπίνα

Στην καμπίνα του νέου Q5 ένα κυρτό πλαίσιο φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και την 14,5 ιντσών οθόνη αφής του infotainment. Στη νέα γενιά του μοντέλου, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν και μία τρίτη οθόνη 10,9 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό. Το τιμόνι έρχεται με επίπεδο κάτω μέρος και ενσωματωμένα μπουτόν, τα οποία είναι λιγοστά στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, μιας και οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται από την οθόνη αφής. Το infotainment διαθέτει το λειτουργικό Android Automotive OS και δίνει πρόσβαση σε εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του YouTube. Παρών ως προαιρετικό είναι το head-up display.
 
Η Audi σημειώνει πως τα πίσω καθίσματα προσφέρουν πολλές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας κλίσης. ¶λλα σημαντικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού είναι ένας ασύρματος φορτιστής τηλεφώνου, δύο θύρες USB-C μπροστά και δύο στο πίσω μέρος. Αυτές που βρίσκονται στο πίσω μέρος μπορούν να φορτίσουν έως και 100 watt, αρκετά για ένα φορητό υπολογιστή. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, το πόρτμπαγκάζ φιλοξενήσει έως και 1.473 λίτρα.

Νέα σχεδίαση και εξοπλισμένο με τα «έξυπνα» φώτα

Η νέα γενιά του Audi Q5 απέκτησε και μία πιο σπορτίφ σχεδίαση. Η φαρδιά Singleframe γρίλια είναι και πάλι παρούσα πλαισιωμένη από κάθετες αεροκουρτίνες, ενώ από κάτω βρίσκεται μία μεγάλη εισαγωγή αέρα με αισθητήρες. Μεταξύ των βασικών εξωτερικών στοιχείων περιλαμβάνονται και τα δεύτερης γενιάς πίσω φώτα OLED, που μπορούν να προειδοποιούν τους άλλους χρήστες του δρόμους για ατυχήματα και βλάβες, εμφανίζοντας προσαρμοσμένα γραφικά. Μπροστά, στάνταρ είναι οι προβολείς Matrix LED με οκτώ ρυθμιζόμενες φωτεινές υπογραφές για τα φώτα ημέρας. Ανάλογα την έκδοση και τον κινητήρα, το νέο Q5 εξοπλίζεται με ζάντες από 17 έως 21 ίντσες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις