Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ντεμπούτο με 816 άλογα για την Mercedes-AMG SL 63 S E Performance
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο με 816 άλογα για την Mercedes-AMG SL 63 S E Performance

12/12/2023

Με 816 ίππους και ροπή 1.420 Nm.
Πολλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένα φρένα.
Σπορ εσωτερικό με το MBUX.
Στο βασικό εξοπλισμό η τετραδιεύθυνση.

Με 816 ίππους και ροπή 1.420 Nm

Το ντεμπούτο της έκανε η νέα Mercedes-AMG SL 63 S E Performance με 816 άλογα και 1.420 Nm ροπής, τα οποία προέρχονται από ένα Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Με αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και τετραδιεύθυνση, το νέο μοντέλο έχει τον τίτλο της ισχυρότερης SL όλων των εποχών!

Η Mercedes-AMG SL 63 S E Performance συνδυάζει έναν twin-turbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων της Mercedes με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει 816 άλογα και κολοσσιαία ροπή 1.420 Nm. Tο 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα πριν την τελική ταχύτητα των 317 χλμ./ώρα! Ο κινητήρας V8 αποδίδει 612 ίππους από μόνος του, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 άλογα. Σε ότι αφορά την ηλεκτρική αυτονομία, αυτή προέρχεται από μία μπαταρία 6,1 kWh και ορίζεται στα 13 χιλιόμετρα.

Πολλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένα φρένα

Η Mercedes προσαρμόζει τα ενεργά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της SL για το ηλεκτροκίνητο σύστημά της, συμπεριλαμβανομένου ενός πτερυγίου στο κάτω μέρος του αμαξώματος πριν από τον κινητήρα. Αυτό μπορεί να επεκταθεί προς τα κάτω 40 χιλιοστά σε ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Η μάρκα αναβαθμίζει επίσης το λογισμικό που ελέγχει την αεροτομή στο πίσω μέρος, δίνοντας της πέντε διαφορετικές γωνιές.

Ενισχυμένο είναι και το σύστημα πέδησης με κεραμικά φρένα και 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πίσω. Τα δισκόφρενα είναι επίσης μεγαλύτερα από αυτά της στάνταρ SL με διάμετρο 420 χιλιοστά μπροστά και 380 πίσω. Οι ζάντες είναι 20 ιντσών. Εξωτερικά, άλλες μοναδικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το όνομα του μοντέλου που επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα, τα σήματα E Performance στα φτερά και τα δύο ζευγάρια τραπεζοειδών απολήξεων της εξάτμισης.

Σπορ εσωτερικό με το MBUX

Στο εσωτερικό, η Mercedes-AMG SL 63 S E Performance διαθέτει σπορ καθίσματα AMG, ενώ προαιρετικά υπάρχουν και bucket με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Περιλαμβάνεται μονόχρωμο και δίχρωμο δέρμα Nappa. Το σύστημα infotainment MBUX διαθέτει επίσης συγκεκριμένες λειτουργίες για το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου.  

Στο βασικό εξοπλισμό η τετραδιεύθυνση

Κλείνοντας, η τετραδιεύθυνση και το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4Matic+ είναι στάνταρ, ενώ το ίδιο ισχύει και με την ανάρτηση AMG Active Ride Control. Τέλος, η γερμανική φίρμα αναφέρει πως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση έχει τέσσερα επίπεδα ανάκτησης και προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις