Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ντεμπούτο με υβριδική έκδοση για το νέο Subaru Forester
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο με υβριδική έκδοση για το νέο Subaru Forester

17/11/2023

Στιβαρό παρουσιαστικό χάρη στη νέα σχεδίαση.
Αναβαθμισμένη σουίτα EyeSight και οθόνη έως 11,6 ίντσες για το infotainment.
Με 183 ίππους από το boxer μοτέρ, αλλά εν αναμονή υβριδικής έκδοσης.
Λανσάρισμα την άνοιξη του 2024.

Λανσάρισμα την άνοιξη του 2024

Επίσημο ντεμπούτο από τις ΗΠΑ έκανε το νέο Subaru Forester, πριν το μοντέλο λανσαριστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού την άνοιξη του 2024. Το ιαπωνικό SUV αν και δεν πρόκειται για μοντέλο νέας γενιάς αλλά για μία ριζική ανανέωση, έχει νέα εξωτερική σχεδίαση, αυξημένο τεχνολογικό υπόβαθρο και για πρώτη φορά υβριδική έκδοση.   

Στιβαρό παρουσιαστικό χάρη στη νέα σχεδίαση

Εξωτερικά το νέο Forester χαρακτηρίζεται από στιβαρό παρουσιαστικό. Η μάσκα συγχωνεύεται με τους προβολείς LED και δημιουργεί μία εικόνα ασπίδας. Η πίσω σχεδίαση αυξάνει στο μάτι το πλάτος του αυτοκινήτου, συνδέοντας τα δύο φωτιστικά σώματα με μία μαύρη φάσα, ενώ βλέπουμε πως τα φτερά υιοθετούν ένα τετραγωνισμένο και φουσκωμένο μοτίβο.

Αναβαθμισμένη σουίτα EyeSight και οθόνη έως 11,6 ίντσες

Στην καμπίνα ξεχωρίζει η οθόνη 7,0 ιντσών για το infotainment στο κέντρο του ταμπλό, ενώ διαθέσιμη είναι και μία μεγαλύτερη οθόνη 11,6 ιντσών, αμφότερες με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto. Οι παραδοσιακοί αναλογικοί μετρητές έχουν διατηρηθεί στον πίνακα οργάνων, φιλοξενώντας ανάμεσά τους μία μικρή οθόνη. Από κει και πέρα η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, EyeSight, αναβαθμίστηκε με περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως το Emergency Stop Assist. Αυτό ενεργοποιείται εάν ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις κατά τη χρήση του Cruise Control. Τότε θα σταματήσει το όχημα, θα ενεργοποιήσει τα αλάρμ και θα ξεκλειδώσει τις πόρτες. Στη συνέχεια, το σύστημα Starlink Connected Services θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Με 183 ίππους από το boxer μοτέρ, αλλά εν αναμονή υβριδικής έκδοσης.

Το νέο Forester δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις στα μηχανικά σύνολα, τουλάχιστον έως ότου μία υβριδική έκδοση ενταχθεί στην γκάμα για πρώτη φορά κάποια στιγμή το 2024. Μέχρι τότε θα εξοπλίζεται από τον γνωστό κινητήρα boxer 2,5 λίτρων, συνδυασμένο με το Lineartronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση. Η ισχύς μειώνεται κατά δύο ίππους, όντας πλέον στους 183, αλλά η ροπή αυξάνεται ελαφρά από τα 239 στα 241 Nm. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις