Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Πρεμιέρα για το νέο Audi A5 με έως 367 ίππους
22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το νέο Audi A5 με έως 367 ίππους

16/7/2024

Τέλος το Audi A4, ζήτω το νέο Α5!
Διαθέτει τα έξυπνα OLED φώτα που επικοινωνούν με τους άλλους.
Με τρεις οθόνες στο ταμπλό.
Βενζίνη και diesel έως 367 ίππους, έρχεται και Plug-in υβριδικό μοντέλο.
Το Νοέμβριο στην Ευρώπη.

Τέλος το Audi A4, ζήτω το νέο Α5!

Αφού νωρίτερα το νέο Audi Α5 διέρρευσε, το ολοκαίνουργιο γερμανικό μοντέλο συστήθηκε επίσημα στο κοινό μέσω της επίσημης παρουσίασης. Το νέο Α5 έρχεται ως ο αντικαταστάτης του Α4 και θα προσφέρεται σε αμαξώματα Sedan και Avant (βάγκον), αλλά και στις σπορ εκδόσεις του, S5. Θα εξοπλίζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και στην περίπτωση του νέου Α5 αυτό σημαίνει επιλογές βενζίνης, ήπια υβριδικό diesel αλλά και Plug-in υβριδικό μοντέλο.

Διαθέτει τα έξυπνα OLED φώτα που επικοινωνούν με τους άλλους

Η παραδοσιακή κυψελοειδής οκτάγωνη μάσκα της Audi είναι πιο φαρδιά στο νέο A5 και συνοδεύεται από «αιχμηρά» φωτιστικά σώματα, στο πάνω μέρος των οποίων στεγάζονται τα νέα LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος, το μοντέλο διαθέτει φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους μέσω μίας LED μπάρας. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα είναι τρισδιάστατα σχεδιασμένα και προσφέρουν προαιρετικά διαφορετικές ψηφιακές φωτεινές υπογραφές. Τα φωτιστικά σώματα του νέου Audi A5 είναι τα τελευταίας τεχνολογίας OLED (προαιρετικά), χάρη στα οποία είναι δυνατή η επικοινωνία του αυτοκινήτου με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Για παράδειγμα εάν ο οδηγός ανάψει τα αλάρμ, τότε αυτά παίρνουν το σχήμα κόκκινου τριγώνου για να ειδοποιήσουν, ενώ άλλη μορφή παίρνουν όταν ο αισθητήρας εγγύτητας του αυτοκινήτου εντοπίσει αντικείμενα ή ανθρώπους πολύ κοντά σε αυτό.

Με τρεις οθόνες στο ταμπλό

Η Audi υποστηρίζει πως το αυξημένο συνολικό μήκος (+67 χλστ.) του νέου Α5 και το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+80 χλστ.) σε σχέση με το απερχόμενο A4, συνηγορεί σε  περισσότερο χώρο στην καμπίνα. Μπαίνοντας λοιπόν στην καμπίνα, κάθε έκδοση του Α5 θα μπορεί να εξοπλίζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής 14,5 ιντσών για το infotainment, οι οποίες συστεγάζονται σε ένα ενιαίο κυρτό πλαίσιο.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν ένα head-up display, καθώς και μια μικρότερη οθόνη στην πλευρά του συνοδηγού 10,9 ιντσών, που αυξάνει τον αριθμό των οθόνων σε τρεις. Η τελευταία δίνει τη δυνατότητα στο συνοδηγό να πραγματοποιήσει ρυθμίσεις σε βασικές λειτουργίες όπως των πολυμέσων και της πλοήγησης.

Αναφορικά με τους χώρους, το νέο Α5 Sedan μπορεί να φιλοξενήσει στο πορτμπαγκάζ 445 λίτρα (1.299 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) και του Α5 Avant 476 λίτρα (1.424 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Βενζίνη και diesel έως 367 ίππους, έρχεται και Plug-in υβριδικό μοντέλο

Το νέο Audi A5 είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που βασίζεται στη νέα Premium Platform Combustion (PPC) πλατφόρμα. Αυτή η αρχιτεκτονική υποστηρίζει μια ποικιλία κινητήρων βενζίνης και diesel, με ένα plug-in υβριδικό σύνολο να αναμένεται επίσης τους επόμενους 12 μήνες. 

Βασικός κινητήρας είναι ο 2λιτρος TFSI βενζινοκινητήρας με 150 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ θα προσφέρεται και σε έκδοση 204 ίππων με δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης (quattro). Στη συνέχεια, βρίσκουμε τον ήπια υβριδικό 2,0 λίτρων diesel (TDI) κινητήρα με 204 ίππους (400 Nm ροπής) και κίνηση στους μπροστά ή στους τέσσερις τροχούς. Η Audi ισχυρίζεται ότι το ήπια υβριδικό σύστημα μπορεί να προσθέσει έως και 24 ίππους και μπορεί να ανακτήσει έως και 25 kW όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει. Αυτό, επιτρέπει στο Α5 να πραγματοποιεί αμιγώς ελιγμούς όπως για παράδειγμα κατά το παρκάρισμα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Στην κορυφή της γκάμας, προς το παρόν, βρίσκεται το S5 quattro. Διαθέτει ήπια υβριδικό V6 βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων, απόδοσης 367 ίππων συν ηλεκτρονικό διαφορικό και torque vectoring.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις