Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για το νέο Ford Transit Connect και με PHEV σύστημα κίνησης!
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το νέο Ford Transit Connect και με PHEV σύστημα κίνησης!

31/1/2024

Διαθέτει κάθετα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα.
Στα 820 κιλά το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο.
Με πολλές τεχνολογίες η ψηφιακή καμπίνα.
PHEV ή diesel έως 150 ίππους.

Διαθέτει κάθετα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα

Το ντεμπούτο του έκανε το νέο Ford Transit Connect. Το νέο βαν εξοπλίζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, απόδοσης 150 ίππων, ενώ θα διατίθεται σε εκδόσεις με δύο ή πέντε θέσεις και ευέλικτα πίσω καθίσματα, στη δεύτερη περίπτωση. Παρούσα και η επιλογή diesel αλλά και η τετρακίνηση.

Το νέο Transit Connect θα προσφέρεται με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, σε αμάξωμα Van δύο θέσεων ή Kombi πέντε θέσεων. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του στο Kombi αμάξωμα των πέντε θέσεων είναι τα πίσω καθίσματα. Αυτά έχουν τη δυνατότητα να αναδιπλώνονται κατακόρυφα και να κινούνται προς τα εμπρός για να μετατρέψουν το Transit Connect από πενταθέσιο επιβατικό σε διθέσιο βαν για εργασίας.

Στα 820 κιλά το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο

Η Ford αναφέρει πως η νέα σχεδίαση του χώρου φόρτωσης της έκδοσης panel van του Transit Connect προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα 3,1 κυβικά μέτρα ή 3,7 κυβικά μέτρα ανάλογα με την επιλογή του μήκους του μεταξονίου. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 820 κιλά, την ώρα που η ικανότητα ρυμούλκησης ορίζεται στα 1.500 κιλά. Υπάρχουν επίσης και τρεις εκδόσεις Trend, Limited και Active.

Με πολλές τεχνολογίες η ψηφιακή καμπίνα

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα του μοντέλου με μια διαμορφώσιμη κύρια οθόνη η οποία πλαισιώνεται από δευτερεύουσες πληροφορίες οχήματος. Συνδυάζεται με μια έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 10 ιντσών με προαιρετικό Connected Navigation. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη συσκευή του τηλεφώνου τους για πλοήγηση ή επικοινωνία με πελάτες επωφελούνται από τον ασύρματο κατοπτρισμό Apple Carplay και Android Auto, ενώ ασύρματη φόρτιση συσκευών παρέχεται στις εκδόσεις Limited και Active. Η φόρτιση άλλων στοιχείων εξοπλισμού όπως laptop ή εργαλεία εν κινήσει, είναι δυνατή χάρη στις θύρες USB-C στην καμπίνα, που προσφέρουν ισχύ έως και 45 Watt.

Πολλά είναι και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού τα οποία ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε τα Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking και Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist, καθώς και Intersection Assist για την πρόληψη ή τον περιορισμό της σφοδρότητας των συγκρούσεων με άλλους χρήστες του δρόμου.

PHEV ή diesel έως 150 ίππους

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, το νέο Transit Connect έρχεται για πρώτη φορά εξοπλισμένο με Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.5 λτρ. EcoBoost με μια μπαταρία και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 150 άλογα και 350 Nm ροπής. Το Transit Connect PHEV στοχεύει σε ηλεκτρική αυτονομία έως και 110 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται σε ταχυφορτιστή DC με μέγιστη ισχύ 50 kW ή πλήρως χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή AC των 11 kW του αυτοκινήτου. Ως εναλλακτική λύση στο νέο Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης είναι ο τούρμπο πετρελαιοκινητήρας 2.0 λτρ. EcoBlue. Στη βασική έκδοση των 102 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που στέλνει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Επίσης υπάρχει και η τετρακίνητη έκδοση, απόδοσης 122 ίππων, η οποία μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο έξι σχέσεων είτε με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις