autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Πρεμιέρα για το θωρακισμένο Skoda Kodiaq!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το θωρακισμένο Skoda Kodiaq!

26/9/2024

Το Kodiaq πρώτης απέκτησε και θωρακισμένη έκδοση.
Θωράκιση στο αμάξωμα, αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικό infotainment.
Τα λάστιχα μένουν στις ζάντες ακόμα και αν σκάσουν.
Πέρασε τα τεστ όπου δέχτηκε πάνω από 200 σφαίρες.

Έκδοση... φρούριο για το οικογενειακό SUV

Τη θωρακισμένη έκδοση του Kodiaq παρουσίασε η Skoda, μία έκδοση που αφορά το μοντέλο της πρώτης γενιάς του οικογενειακού SUV. To θωρακισμένο Kodiaq δημιουργήθηκε από την Skoda του Ηνωμένου Βασιλείου και την εταιρείας ασφαλείας UTAC Special Vehicles.

Έξτρα θωράκιση στο αμάξωμα, αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικό infotainment

Τα νέα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το τυπικό μοντέλο ξεκινούν από το μπροστινό μέρος, όπου πλέον έχουν εγκατασταθεί LED φώτα στη μάσκα, στον προφυλακτήρα, αλλά πάνε και πίσω στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Φυσικά το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με τζάμια που δεν μπορούν να διαπεράσουν σφαίρες, ενώ έξτρα σιδερένια ενίσχυση υπάρχει και στο αμάξωμα. Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής του infotainment 8 ιντσών έχει μετατραπεί σε «κόμβο επικοινωνίας» με GPS, ενώ υπάρχουν και ειδικά χειριστήρια για τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τη σειρήνα.

Τα λάστιχα μένουν στις ζάντες ακόμα και αν σκάσουν

Αναβαθμίσεις υπάρχουν στις αναρτήσεις και τα φρένα, εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους που υπάρχει από τις άλλες εκδόσεις. Επίσης, όλοι οι τροχοί είναι εξοπλισμένοι με σύστημα συγκράτησης ελαστικών που εμποδίζει το ελαστικό να φύγει από τη ζάντα ακόμα και όταν ξεφουσκώσει πλήρως.

Πέρασε τα τεστ όπου δέχτηκε πάνω από 200 σφαίρες

Η Skoda υποστηρίζει πως το θωρακισμένο Kodiaq σχεδιάστηκε για να πληροί τα πρότυπα PAS 300 και PAS 301 στα θωρακισμένα οχήματα. Η πιστοποίηση απαιτούσε αυστηρές δοκιμές ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν και αυτές που αφορούσαν την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα, το χειρισμό και το φρενάρισμα. Το SUV δέχτηκε περισσότερες από 200 σφαίρες, αποδεικνύοντας την αντοχή του στο πλάι, την οροφή και στο κάτω μέρος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις