Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εμπνέει σιγουριά και προσφέρει άνεση

16/11/2020

Η τέταρτη γενιά Skoda Octavia έρχεται να επιβεβαιώσει και πάλι το λόγο για τον οποίο αποτελεί μία κορυφαία πρόταση στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών. Διακρίνεται για τον πολυτελή χαρακτήρα της, ωστόσο υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με το VW Passat στο συγκεκριμένο τομέα. Η ψηφιακή οθόνη αφής απαιτεί λίγο χρόνο εξοικείωσης ώστε ο χρήστης να την αισθανθεί φιλική. Πίσω από το τιμόνι της, ο οδηγός είναι σε θέση να απολαύσει ξεκούραστες μετακινήσεις. Η ανάρτηση αποσβένει υποδειγματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας θα «νιώσει» άβολα μόνο σε εγκάρσιες ανωμαλίες κατά την αλλαγή πορείας. Το σύστημα πέδησης λειτουργεί υποδειγματικά, με το πεντάλ να είναι ιδιαίτερα γραμμικό και το ABS να επεμβαίνει τη στιγμή που πρέπει. Η ποιότητα κύλισης κρίνεται εξαιρετική, ωστόσο θα θέλαμε σίγουρα να λειτουργεί λίγο πιο «πολιτισμένα» ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας.

Η τιμή της κορυφαίας πετρελαιοκίνητης Octavia ξεκινά από τα 26.950 ευρώ, ενώ είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7, σε αυτή την περίπτωση, ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό. Στο βασικό πακέτο εξοπλισμού είναι αρκετά πλούσιο, μιας και διαθέτει μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, Led φωτιστικά σώματα, infotainment 10 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό και μία πλούσια γκάμα συστημάτων ασφαλείας (Lane Assist, Front Assist κτλ.)



Συμπέρασμα
Η τέταρτη γενιά Skoda Octavia Grand Coupe θα καλύψει και με το παραπάνω όλες τις ανάγκες που αναζητά κανείς σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Μάλιστα, στην περίπτωση που θα επιλεχθεί ο 2.0 TDI με τους 150 ίππους, ο οδηγός θα είναι σε θέση να απολαύσει εξαιρετικές επιδόσεις και μία κατανάλωση που θα τον ωθήσει να «γράψει» ατελείωτα χιλιόμετρα.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει