Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναβαθμισμένο εσωτερικό και υβριδικοί κινητήρες

Διαβάστηκε από 9162 αναγνώστες - 20/5/2021

Περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, την προσοχή μας τραβά το επανασχεδιασμένο ταμπλό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η οθόνη 9 ιντσών του συστήματος infotainment Nissan Connect. Αυτό είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, με το τελευταίο να υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση. Επίσης, χάρη στα πολλαπλά προφίλ χρήστη, οι προτιμήσεις στη μουσική, την πλοήγηση και τις επιλογές του συστήματος που έχει ο εκάστοτε οδηγός μπορούν να αποθηκευτούν και να επανέρχονται.

Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ο οποίος διαθέτει διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τη διάταξη και τις αναγραφόμενες πληροφορίες. Εκτός αυτού, υπάρχει και μία οθόνη Head-Up display με διάσταση 10,8 ίντσες, η οποία προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ. Αυτό το μέγεθος είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τα συστήματα βοηθημάτων ProPilot, ενώ η ασφάλεια του μοντέλου αυξάνεται ακόμα περισσότερο χάρη στην προσθήκη κεντρικού αερόσακου, ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα.



Η εταιρεία έχει φροντίσει για την αυξημένη άνεση όσων επιβαίνουν στο νέο Qashqai. Τα καθίσματα έχουν τεχνολογία μηδενικής βαρύτητας, εμπνευσμένη από τη NASA, και ελαττώνουν την κόπωση τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγάλα ταξίδια. Τα υλικά του εσωτερικού είναι μαλακά στο άγγιγμα, συμβάλλοντας στην αίσθηση πολυτέλειας, ενώ προαιρετικά το τιμόνι είναι θερμαινόμενο. Μία κονσόλα αποθήκευσης στο εμπρός μέρος παρέχει ασύρματη φόρτιση για κινητές συσκευές, ενώ υπάρχουν θύρες φόρτισης USB-A και USB-C τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

Η αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος, έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού του νέου Nissan Qashqai. Η απόσταση οδηγού-συνοδηγού είναι πιο μεγάλη σε σχέση με τη 2η γενιά του μοντέλου, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν κατά 28mm μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο για τα γόνατα. Εκτός αυτού, η καμπίνα είναι 15mm ψηλότερη συγκριτικά με πριν. Η επανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση, σε συνδυασμό με το χαμήλωμα του πατώματος κατά 20mm, είχαν ως συνέπεια τον μεγαλύτερο κατά 50 λίτρα χώρο αποσκευών, η πόρτα του οποίου μπορεί να ανοίξει με λειτουργία hands-free, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο όταν τα χέρια είναι γεμάτα.



Στον τομέα των μηχανικών συνόλων, το Nissan Qashqai 3ης γενιάς είναι Mild Hybrid 12V, με βάση έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων. Η συνδυαστική ιπποδύναμη είναι 140PS, ενώ υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση με 158PS και 260Nm ροπή. Αμφότερες οι επιλογές είναι δικίνητες και συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ η πιο δυνατή έκδοση μπορεί να διατεθεί και με το Xtronic CVT σασμάν, όπου η ροπή είναι μεγαλύτερη κατά 10Nm. Τα τετρακίνητα μοντέλα θα χρησιμοποιούν μόνο το CVT κιβώτιο και τον κινητήρα των 158 ίππων. Το νέο σύστημα ελέγχου 4WD μπορεί να προσαρμοστεί στις εξωτερικές συνθήκες και διαθέτει 5 λειτουργίες οδήγησης: Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road.
Η έκδοση των 158 ίππων με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ολοκληρώνει το sprint 0-100km/h σε 9,5 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνσή της σταματά στα 206km/h.

Παράλληλα, στο νέο Nissan Qashqai κάνει το ντεμπούτο του το σύστημα e-POWER στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα 157 ίππων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως γεννήτρια παραγωγής ενέργειας για την μπαταρία, η οποία εν συνεχεία τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα 140kW. Οι τροχοί παίρνουν κίνηση αποκλειστικά από το ηλεκτρικό μοτέρ. Το Qashqai e-POWER θα έχει επίσης τη λειτουργία e-Pedal, με την οποία ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, κάτι που είναι δυνατό να επιτευχθεί στο 90% των πιθανών σεναρίων οδήγησης.



Τα εξαρτήματα του υβριδισμού προσθέτουν επιπλέον βάρος στα αυτοκίνητα. Οι μηχανικοί της Nissan ελάφρωσαν αρκετά στοιχεία του αμαξώματος, για να αντισταθμίσουν αυτή την αύξηση βάρους. Η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι από σύνθετα υλικά, και είναι κατά 2,6kg ελαφρύτερη. Οι πόρτες, τα φτερά και το εμπρός καπό είναι πλέον αλουμινένια, και χάρη σε αυτό μειώθηκε το επιπλέον βάρος κατά 21kg. Συνολικά, το αμάξωμα είναι 60kg πιο ελαφρύ και κατά 41% πιο άκαμπτο.

Οι τιμές του νέου Qashqai ξεκινούν από τις 24.490 ευρώ για την έκδοση Elite με 140 ίππους, και φτάνουν έως τις 37.790 ευρώ για την X-Tronic 4WD Techna με 158PS και τετρακίνηση. Το αυτοκίνητο θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του στις εκθέσεις της Nissan σε όλη την Ελλάδα.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει