autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Στις 29 Οκτωβρίου κάνει ντεμπούτο το Kia Tasman
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στις 29 Οκτωβρίου κάνει ντεμπούτο το Kia Tasman

16/10/2024

Νέες teaser εικόνες και βίντεο χωρίς καμουφλάζ.
Το πρώτο Pick-up της Kia.
Αρχικά θα πωληθεί με κινητήρα diesel.
Στις αγορές από το 2025.

Προ των πυλών το νέο Kia Tasman

Στις 29 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο κοινό το Kia Tasman. Το πρώτο Pick-up της κορεατικής φίρμας θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία. Μαζί με την ανακοίνωση της πρεμιέρας, η Kia δημοσίευσε μία σειρά νέων teaser εικόνων και βίντεο με το καμουφλάζ να έχει αφαιρεθεί.

Νέες teaser εικόνες και βίντεο χωρίς καμουφλάζ

Έχοντας τροποποιήσει τη φωτεινότητα των εικόνων βλέπουμε πως η σχεδίαση του Tasman είναι τετραγωνισμένη. Οι προβολείς μπροστά και πίσω αλλά και τα LED φώτα ημέρας μπροστά είναι κάθετα τοποθετημένα. Στο πίσω μέρος βλέπουμε την ονομασία του μοντέλου στην πόρτα της καρότσας, ενώ ακριβώς από πάνω της ίσως είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα το όνομα της Kia. Όπως και στις πρώτες εικόνες που δημοσίευσε στο παρελθόν η Kia, έτσι και σε αυτές βλέπουμε πως το Tasman είναι σε διπλοκάμπινη έκδοση.

Αρχικά θα πωληθεί με κινητήρα diesel

Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει αναφέρουν ότι αρχικά το νέο Pick-up θα πωλείται με κινητήρα turbodiesel σε 2κίνητη και 4κινητη προδιαγραφή. Πιθανότατα θα πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2,2 λίτρων που εφοδιάζει και το Sorento, το οποίο συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ίσως να υπάρξει και έκδοση βενζίνης, αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Tasman, τα οποία θα φτάσουν αργότερα.

Το 2025 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις

Το Kia Tasman θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2025. Αν και η κορεατική μάρκα το αποκαλεί ως παγκόσμιο Pick-up, προς ώρας έχει επιβεβαιώσει πως θα προσφερθεί σίγουρα στις αγορές των Ν. Κορέας, Αυστραλίας, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, ενώ εξετάζει την είσοδό του και στην αγορά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις