Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
137
σχόλια
Τι δεν σας έχουν πει για το Toyota C-HR

Τι δεν σας έχουν πει για το Toyota C-HR

137
σχόλια

Τα 6 κόκκινα του Toyota C-HR

Διαβάστηκε από 76108 αναγνώστες - 4/9/2023

Με 779 ταξινομήσεις μέχρι τώρα, το Toyota C-HR είναι το best seller της κατηγορίας του, όσον αφορά στις πωλήσεις λιανικής του 2023. Πόσο καλό είναι στην πραγματικότητα; Συνεχίζοντας τη νέα σειρά άρθρων μας, αναλύουμε το ιαπωνικό μοντέλο και σας παρουσιάζουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του.

Τι δεν σας έχουν πει για το Toyota C-HR

Το Toyota C-HR είναι το best seller της κατηγορίας των οικογενειακών SUV για το 2023 στις πωλήσεις λιανικής, με 779 ταξινομήσεις για το πρώτο 8μηνο του έτους.
Σε συνέχεια της νέας σειράς άρθρων μας, στην οποία εξετάζουμε τόσο τα πολύ δυνατά, όσο και τα πολύ αδύναμα σημεία των best seller μοντέλων, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε το Toyota C-HR και να δούμε πόσο καλό είναι πραγματικά.

Η έκδοση που βάζουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας είναι η εισαγωγική, που είναι full υβριδική, έχει ως βάση έναν βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων και διαθέτει συνδυαστική ισχύ 122 άλογα. Στο βασικό πακέτο εξοπλισμού C-Enter, το Toyota C-HR με το συγκεκριμένο μοτέρ κοστίζει 26.420 ευρώ.

ΑρνητικάΤα κόκκινα σημεία του Toyota C-HR

Αρνητικά Πολύ μικρό πορτ-μπαγκάζ (377 λίτρα)

Το πορτ-μπαγκάζ του Toyota C-HR έχει χωρητικότητα 377 λίτρα. Το επίσης υβριδικό Hyundai Tucson για παράδειγμα έχει 616 λίτρα πορτ-μπαγκάζ, δηλαδή 239 λίτρα παραπάνω. Αυτό σημαίνει πως στο Tucson χωράνε δυο μεγάλες βαλίτσες επιπλέον.


Αρνητικά Πολύ θορυβώδης καμπίνα στο ταξίδι

Στο ταξίδι με 120 χλμ/ώρα παράγονται 71,8 dB, θόρυβος που είναι κατά 40% μεγαλύτερος από άλλα μοντέλα της κατηγορίας

 

Αρνητικά Έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό (αισθ. παρκαρίσματος, αυτόματο φρενάρισμα & ηλ. αναδιπλούμενοι καθρέπτες)

Από το βασικό εξοπλισμό του Toyota C-HR λείπουν οι αισθητήρες παρκαρίσματος, το αυτόματο φρενάρισμα και οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες.

 

Αρνητικά Ενήλικας δεν χωράει πίσω (πάνω από 1,76)

Ο «αέρας» για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι 12,6 εκατοστά, αλλά αν ο επιβάτης έχει ύψος άνω του 1,76 δεν χωράει να καθίσει, αφού βρίσκει το κεφάλι του στην οροφή

 

Αρνητικά Έχει την χειρότερη απόσταση από το έδαφος της κατηγορίας (για εκτός δρόμου)

Η απόσταση από το έδαφος είναι η χαμηλότερη της κατηγορίας, 14,8 εκατοστά, όταν για παράδειγμα το Citroen C5 Aircross απέχει 23 εκατοστά από το έδαφος. Επίσης η γωνία προσέγγισης (η γωνία που μπορείς να ανέβεις χωρίς να βρει ο προφυλακτήρας) είναι 14 μοίρες, επίσης η χαμηλότερη της κατηγορίας, όταν υπάρχουν SUV που ανεβαίνουν και σε κλίσεις 30 μοιρών.

 

Αρνητικά Αίσθηση πολυτέλειας κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας

Παρόλο που τα υλικά κατασκευής είναι ποιοτικά, θα θέλαμε πιο μαλακό, αφρώδες υλικό στο ταμπλό, αντί για τη μαλακή επένδυση που έχει. Παράλληλα ο διάκοσμος είναι μουντός, ενώ η οθόνη και το σύστημα infotainment υστερούν σε εμφάνιση. Ο αναλογικός πίνακας οργάνων επίσης δεν συνάδει με το συνολικό φουτουριστικό σχεδιασμό.

 

ΘετικάΤα πράσινα σημεία του Toyota C-HR

Θετικά Καλή τιμή (26.420 ευρώ)

Με τιμή 26.420 ευρώ, το Toyota C-HR είναι το πιο προσιτό full υβριδικό μικρομεσαίο SUV. Η τιμή είναι καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας γενικότερα, ειδικά αν αναλογιστούμε το επιπλέον όφελος που έχουν οι ιδιοκτήτες από τη χαμηλή κατανάλωση. Επιπλέον, η ποιότητα κύλισης είναι καλή, ενώ η ελαφρώς σφικτή ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια πίσω χαρίζει στο αυτοκίνητο ευχάριστο και σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα καταφέρνει να φιλτράρει σωστά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος. Εκτός αυτού, το τιμόνι του Toyota C-HR είναι ακριβές.

 

Θετικά 6 χρόνια εγγύηση & χαμηλή κατανάλωση

Η εγγύηση της Toyota είναι 6 χρόνια, όταν πχ. αυτή του VW Tiguan διαρκεί 2 χρόνια. Μιας και το Toyota C-HR είναι υβριδικό, η κατανάλωσή του είναι πολύ καλή. Στο ταξίδι καίει 4,1 λτ/100 χλμ, η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία, ενώ στην πόλη το αυτοκίνητο έχει κατανάλωση 4,5 λτ/100 χλμ.


 
Τι πιστεύετε; Αξίζει που είναι το Toyota C-HR το best seller της κατηγορίας; Θα σημείωνε αυτές τις πωλήσεις αν γνώριζαν όλα τα παραπάνω;
 
Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Toyota C-HR και τη σύγκριση με το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Το Toyota C-HR απέναντι από το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας
Σελ.
3
Toyota C-HR: Τι βαθμό παίρνει σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, εγγυήσεις;
Σελ.
4
Toyota C-HR: Πόσο καλό είναι σε εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας;
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Vasilis Jovikos

    Once Toyota...Always plastikoura...😅

    Προβολή περισσότερων σχολίων