autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Θα έρθει Ευρώπη το ηλεκτρικό EZ 6 της Mazda

Θα έρθει Ευρώπη το ηλεκτρικό EZ 6 της Mazda

20/9/2024

Μια ευρωπαϊκή έκδοση του EZ 6 δοκιμάζεται στη Γερμανία
Θα έχει σπορ σχεδίαση και αεροτομή
Θα βγαίνει και σε έκδοση με range extender

Μια ευρωπαϊκή έκδοση του EZ 6 δοκιμάζεται στη Γερμανία

H Mazda είχε δώσει υπόσχεση τον Αύγουστο , ότι θα δημιουργήσει μια Ευρωπαϊκή εκδοχή για το EZ 6,και τη κράτησε, αφού το νέο ηλεκτρικό της ιαπωνικής εταιρείας πιάστηκε να δοκιμάζεται βαριά καμουφλαρισμένο σε πίστα στη Γερμανία. Όλα δείχνουν, ότι οι Ιάπωνες προετοιμάζουν μια ευρωπαϊκή έκδοση, την οποία φήμες φέρουν να κυκλοφορεί επίσημα το 2025 και να αποτελεί ένα μοντέλο που θα πουληθεί παγκοσμίως.

Θα έχει σπορ σχεδίαση και αεροτομή

Αν και βαριά καμουφλαρισμένο, το νέο ηλεκτρικό φαίνεται να έχει σπορ σχεδίαση, ενώ αυτό που έχει εκπλήξει τους πάντες είναι η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Το EZ-6 είναι ένα αυτοκίνητο αποτέλεσμα της κοινοπραξίας της Mazda με την κινέζικη Changan και μοιράζεται βασικά στοιχεία με το Deepal SL03. Έχει μήκος 4.921 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ., ύψος 1.485 χλστ, και ζυγίζει 1820 κιλά, ενώ φοράει 19άρες ζάντες, και διαθέτει μεγάλη γρίλια και λεπτά φωτιστικά σώματα.
 

Θα βγαίνει και σε έκδοση με range extender

Δεν ξέρουμε ακόμα τα κινητήρια σύνολα του λεπτομερώς, με το μόνο σίγουρο να είναι, ότι θα διαθέτει πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Το ηλεκτρικό θα προσφέρει αυτονομία έως και 600 χλμ., ενώ το PHEV αναμένεται να παρέχει έως και 1.000 χλμ. αυτονομία. Μάλιστα οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν και μια έκδοση με range extender, χωρίς βέβαια τον περιστροφικό Wankel κινητήρα που φοράει το ΜΧ-30 R-EV, αλλά με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λτ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις