Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το ισχυρότερο Abarth της ιστορίας είναι ένα Fiat 600e με 240 ίππους
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ισχυρότερο Abarth της ιστορίας είναι ένα Fiat 600e με 240 ίππους

12/1/2024

Αυτές είναι οι πρώτες teaser εικόνες του ισχυρότερου «σκορπιού» όλων των εποχών.
Ηλεκτρικό crossover με 240 άλογα και νέα πλατφόρμα.
Με νέο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ειδικά λάστιχα.
Τα σπορ καθίσματα είναι το highlight της καμπίνας.

Αυτές είναι οι πρώτες teaser εικόνες του ισχυρότερου «σκορπιού» όλων των εποχών

Η δημιουργία του πιο ισχυρού Abarth της ιστορίας είναι γεγονός. Το νέο ιταλικό μοντέλο βασίζεται στο ηλεκτρικό Fiat 600e και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Abarth με την Stellantis Motorsport. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως η ισχύς του ορίζεται στα 240 άλογα, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν οι πρώτες teaser εικόνες, μαζί με κάποιες πρόσθετες πληροφορίες.

Ηλεκτρικό crossover με 240 άλογα και νέα πλατφόρμα

Όπως ανακοίνωσε η Abarth, το ισχυρότερο μοντέλο της ιστορίας της θα κινείται από ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 240 ίππων. Η μάρκα δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, σημείωσε όμως πως την επιβράδυνση του αυτοκινήτου αναλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης με μεγάλους δίσκους και δαγκάνες για ισχυρό φρενάρισμα με αντοχή στη σκληρή χρήση. Παράλληλα ανέφερε ότι η σύμπραξή της με την Stellantis Motorsport απέδωσε την πλατφόρμα Perfo-eCMP, που αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της eCMP πλατφόρμας αλλά με σπορ καταβολές.

Με νέο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ειδικά λάστιχα

Η Abarth δεν αναφέρεται στην ονομασία που θα έχει το νέο της μοντέλο, γνωστοποιεί όμως πως έρχεται με ένα μοναδικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αλλά και ειδικά ελαστικά. Τα τελευταία, σύμφωνα με την Abarth: «χρησιμοποιούν μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος και εξασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό κράτημα χωρίς υψηλή φθορά, ενώ το ενσωματωμένο στο πέλμα φιλμ πολυουρεθάνης μειώνει το θόρυβο κύλισης κατά 20%».  

Τα σπορ καθίσματα είναι το highlight της καμπίνας

Από το εσωτερικό δε δόθηκε στη δημοσιότητα κάποια εικόνα. Στην καμπίνα όμως θα υπάρχουν καθίσματα με τα αγωνιστικά γονίδια που παράλληλα παραμένουν άνετα ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως υποστηρίζει η ιταλική φίρμα. Αυτά, «συντίθενται από τέσσερα διαφορετικά είδη αφρού και το σχήμα τους εξασφαλίζει όλη την απαιτούμενη πλευρική στήριξη στις στροφές», λέει η Abarth.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις