Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Το νέο DS SM Tribute αναβιώνει το εμβληματικό Citroen SM!
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο DS SM Tribute αναβιώνει το εμβληματικό Citroen SM!

11/9/2024

Ντεμπούτο για το νέο πρωτότυπο της DS.
Σχεδίαση εμπνευσμένη από το Citroen SM του 1970.
Εντυπωσιακή καμπίνα με οθόνες στο ταμπλό, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα.
Κάποια από τα χαρακτηριστικά του θα τα δούμε στα επόμενα DS.

Τιμά το εμβληματικό Citroen SM του 1970

Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε το νέο DS SM Tribute. Το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 10 χρόνια από τότε που η DS διαχωρίστηκε από τη Citroen, ως αυτόνομη μάρκα. Ταυτόχρονα όμως αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό, Citroen SM που έγραψε τη δική του ιστορία τη δεκαετία του 1970, έχοντας μάλιστα πολλά κοινά χαρακτηριστικά μέσα και έξω.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του θα τα δούμε στα επόμενα DS

Το DS Design Studio Paris είναι αυτό που ανέλαβε τη σχεδίαση του DS SM Tribute. Πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπο εμπνευσμένο από το Citroen SM του 1970, πολλά από τα χαρακτηριστικά του οποίου θα επηρεάσουν τα μελλοντικά premium μοντέλα που θα κατασκευάσει η DS. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Thierry Metroz, Διευθυντής Σχεδίασης της DS Automobiles. «Εργαζόμαστε πάνω στα γονίδια των εμβληματικών μας μοντέλων για να τροφοδοτήσουμε την έρευνά μας για τη μορφή των μελλοντικών μοντέλων που θα έρθουν στο τέλος της δεκαετίας», είπε ο Metroz.

Σχεδίαση εμπνευσμένη από το Citroen SM του 1970

Οι ομοιότητες μεταξύ του DS SM Tribute και του Citroen SM είναι εμφανείς. Παρόμοιες είναι και οι αναλογίες, με το DS SM Tribute να είναι τρία εκατοστά μακρύτερο και δύο εκατοστά ψηλότερο από το Citroen SM. Επίσης το SM Tribute είναι 14 εκατοστά πιο φαρδύ και «κάθεται» 3,5 εκατοστά πιο κοντά στο έδαφος σε σχέση με το αρχικό SM.

Το μπροστινό μέρος του SM Tribute φέρει λεπτά LED φωτιστικά σώματα στις δύο άκρες, ενώ και το μεσαίο τμήμα της «μύτης» έχει τη δυνατότητα να φωτίζεται. Στο πλάι μπορούμε να δούμε ζάντες 22 ιντσών, με τις πίσω φυσικά να... κρύβονται, θυμίζοντας το Citroen SM. Εντυπωσιακά είναι και τα φωτιστικά σώματα του πίσω μέρους, που ξεκινούν από τα φτερά.

Εντυπωσιακή καμπίνα με οθόνες στο ταμπλό, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα

Η καμπίνα δεν αλλάζει λογική στη σχεδίαση, συνδυάζοντας στοιχεία από τη δεκαετία του 1970 και του σήμερα. Υπάρχει ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων, που εκτίνεται περίπου στο μισό ταμπλό. Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί μια κυρτή οθόνη, ενώ  εντυπωσιακό είναι και το τιμόνι τύπου yoke, με ενσωματωμένη οθόνη στο κέντρο του.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις