Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο Mazda CX-70 έφτασε!
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Mazda CX-70 έφτασε!

31/1/2024

Ένα... CX-90 αλλά με δύο σειρές καθισμάτων.
Ακολουθεί τη σχεδίαση του CX-90 αλλά με σπορτίφ χαρακτήρα.
Το πρώτο Mazda που εξοπλίζεται με το Amazon Alexa.
Επιλογή βενζίνης ή PHEV.

Ένα... CX-90 αλλά με δύο σειρές καθισμάτων

Το νέο Mazda CX-70 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο SUV της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο μας συστήθηκε ως η πενταθέσια έκδοση του CX-90. Θα εξοπλίζεται με ένα Plug-in υβριδικό σύστημα αλλά και με έναν εξακύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης. Το νέο μοντέλο θα επωφελείται από πολλά συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας του οδηγού, ενώ γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που εξοπλίζεται με το Amazon Alexa.

Ακολουθεί τη σχεδίαση του CX-90 αλλά με σπορτίφ χαρακτήρα

Στο κομμάτι της σχεδίασης το νέο Mazda CX-70 βασίζεται στο CX-90,όμως έχει τονώσει το σπορ στοιχείο, προσθέτοντας περισσότερα μαύρα διακοσμητικά.  Η μάσκα αποκτά σχέδιο μαύρου πλέγματος, ενώ ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερες γρίλιες, όντας πλαισιωμένος από δύο μεγάλους αεραγωγούς στις δύο άκρες. Σκούρα φινιρίσματα εμφανίζονται στα καπάκια των καθρεπτών, στις χειρολαβές των θυρών και στις ράγες οροφής, ενώ και οι διαθέσιμοι τροχοί 21 ιντσών έχουν γυαλιστερά μαύρα χαρακτηριστικά. Το CX-70 έχει στρογγυλεμένη γραμμή οροφής, η οποία ολοκληρώνεται από μία διακριτική αεροτομή.

Το πρώτο Mazda με το Amazon Alexa

Η καμπίνα του CX-70 είναι παρόμοια με του CX-90, αλλά όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει τρίτη σειρά καθισμάτων. Σε επίπεδο εξοπλισμού, το CX-70 δανείζεται τα περισσότερα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερο CX-90, αλλά γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda που εξοπλίζεται με το Amazon Alexa, ενσωματωμένο στο σύστημα infotainment. Επίσης λαμβάνει και την τεχνολογία Unresponsive Driver Support. Η τελευταία σε περίπτωση ανάγκης συνεργάζεται με το προσαρμοζόμενο Cruise Control και το σύστημα lane-centering και σε περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκριθεί σε μία σειρά από προειδοποιήσεις τότε ενεργοποιείται για να σταματήσει σταδιακά το αυτοκίνητο στη λωρίδα του, θέτοντας σε λειτουργία τα αλάρμ.

Επιλογή βενζίνης ή PHEV

Δύο θα είναι οι επιλογές στους κινητήρες. Η πρώτη είναι αυτή του υπερτροφοδοτούμενου 3,3 λίτρων ήπια υβριδικού εξακύλινδρου κινητήρα βενζίνης. Η δεύτερη είναι ένα Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που βασίζεται σε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων. Η Mazda δεν ανακοίνωσε τις προδιαγραφές των δύο επιλογών.   

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις