Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
315
σχόλια
Γιατί ήρθε 1ο σε πωλήσεις λιανικής 2023 το Toyota Yaris;

Γιατί ήρθε 1ο σε πωλήσεις λιανικής 2023 το Toyota Yaris;

Διαβάστηκε από 13510 αναγνώστες - 9/1/2024

Είναι το φθηνότερο full υβριδικό μικρό, κοστίζει 20.380 ευρώ.
Έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση και τους χαμηλότερους ρύπους όλης της κατηγορίας.
Έχει καλό εξοπλισμό ασφαλείας και 6 χρόνια εγγύηση.
Προσπερνάει γρήγορα και έχει καλή οδική συμπεριφορά.

Γιατί πουλάει τόσο το Toyota Yaris;

Το Toyota Yaris ήρθε πρώτο στις πωλήσεις λιανικής στην κατηγορία του για το 2023, με 3.232 ταξινομήσεις. Συνεχίζοντας τη νέα σειρά άρθρων μας, ξεψαχνίζουμε το Toyota Yaris και αναλύουμε τους λόγους που το τοποθετούν στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του. Επιλέγουμε την full υβριδική έκδοση με τον κινητήρα των 116 ίππων, μιας και κοστίζει μόνο 810 ευρώ παραπάνω από την αμιγώς βενζινοκίνητη και παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερο όφελος λόγω της κατανάλωσης.

Το Toyota Yaris Hybrid είναι το πιο προσιτό full υβριδικό μικρό και έχει τιμή 20.380 ευρώ. Παράλληλα έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη, σε μικτό κύκλο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και εκπέμπει τα λιγότερα καυσαέρια στην κατηγορία του. Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι καλός, η εγγύηση της Toyota διαρκεί για 6 χρόνια, ενώ η ικανότητα προσπέρασης αλλά και η οδική συμπεριφορά του ιαπωνικού μικρού είναι ανώτερα από το μέσο όρο.

Ας δούμε στη συνέχεια του άρθρου τα «ατού» του Toyota Yaris!

ΘετικάΤα πράσινα σημεία του Toyota Yaris

Θετικά Το Toyota Yaris είναι το φθηνότερο full υβριδικό μικρό, κοστίζει 20.380 ευρώ

Όπως αναφέραμε, το Toyota Yaris Hybrid είναι το πιο φθηνό πλήρως υβριδικό μοντέλο της αγοράς και έχει τιμή που ξεκινά από τα 20.380 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι κατά μόλις 810 ευρώ ακριβότερη από την απλή, αμιγώς βενζινοκίνητη, με το όφελος λόγω της κατανάλωσης να είναι μεγάλο, όπως θα δούμε στις επόμενες γραμμές.
 

Θετικά Το Toyota Yaris έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση και τους χαμηλότερους ρύπους όλης της κατηγορίας

Το Toyota Yaris Hybrid είναι το πιο οικονομικό σε κατανάλωση μικρό σε αστικό κύκλο, σε μικτές διαδρομές αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πιο συγκεκριμένα το υβριδικό Yaris καίει 3,5 λτ/100 χλμ στην πόλη, όσο δηλαδή ένα scooter, και 4,2 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο. Σε επαρχιακούς δρόμους η πραγματική κατανάλωση του Toyota Yaris Hybrid είναι 4,3 λτ/100 χλμ.
Παράλληλα το ιαπωνικό μικρό έχει τους χαμηλότερους ρύπους της κατηγορίας, με τα εκπεμπόμενα γραμμάρια CO2/χλμ να είναι 87. Εκτός από το καλό στο περιβάλλον, το συγκεκριμένο μοντέλο κάνει καλό και στην τσέπη μας, αφού έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.
 

Θετικά Το Toyota Yaris έχει καλό εξοπλισμό ασφαλείας και 6 χρόνια εγγύηση

Η εισαγωγική έκδοση του υβριδικού Toyota Yaris είναι η Active, η οποία κοστίζει 20.380 ευρώ. Ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας του μοντέλου θεωρείται πλούσιος, αφού περιλαμβάνει 7 αερόσακους, συναγερμό, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού, καθώς και προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων.
Πέραν τούτου, η Toyota προσφέρει 6 χρόνια εγγύηση για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και μέχρι 11 χρόνια εγγύηση για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος, με τη μόνη προϋπόθεση να είναι η πραγματοποίηση του ετήσιος ελέγχου «υγείας» της μπαταρίας.
 

Θετικά Το υβριδικό Toyota Yaris προσπερνάει γρήγορα και έχει καλή οδική συμπεριφορά

Ο ηλεκτροκινητήρας δεν προσφέρει απλά μείωση της κατανάλωσης, αλλά ταυτόχρονα βοηθά το κύριο βενζινοκίνητο μοτέρ να επιταχύνει το αυτοκίνητο.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το υβριδικό Toyota Yaris με τα 116 άλογα να προσπερνά γρηγορότερα από το μέσο όρο. Πιο αναλυτικά, το ιαπωνικό μικρό έρχεται 7ο στις ρεπρίζ 60-100 και 80-120 χλμ/ώρα με χρόνο 5,9 και 7,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
Η οδική συμπεριφορά του Toyota Yaris είναι καλή, χάρη στο άκαμπτο πλαίσιο της πλατφόρμας TNGA-B, τα φαρδιά μετατρόχια και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Βασίλης Θαλής

    Γιατί αντικειμενικά είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, μακράν...

    Προβολή περισσότερων σχολίων